PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Badminton savez BiH

Badminton savez BiH

Država Bosna i Hercegovina
Grad Banja Luka
Adresa Novice Cerovica br. 17
Telefon 065 666 434, 065 330 754
Fax 051 258 681
Email info@babh.ba, bbosneihercegovine@yahoo.com
Web www.babh.ba

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

Opis

Badminton Savez BiH osnovan je 11.10.2006. godine zajedničkom inicijativom nekoliko BH badminton klubova s ciljem uvođenja takmičarskog badmintona u porodicu sportova koji su prisutni u Bosni i Hercegovini.

Jedan od inicijatora, Badminton klub Banja Luka u okviru kojeg se takmičarski badminton u vidu organizovane rekeracije igra od 2002. godine prvi je započeo aktivan rad na stvaranju igrača badmintona, obuci trenera i promociji badmintona u Banjoj Luci, ali i u cijeloj zemlji.

Badminton savez BiH je član Olimpijskog Komiteta BiH, Balkanske badminton federacije, Evropske badminton federacije (Badminton Europe, BE) www.badmintoneurope.com i Svjetske badminton federacije (BWF) www.internationalbadminton.org

U ovom trenutku Savez okuplja klubove iz Sarajeva, Travnika, Banja Luke, Širokog Brijega, Jablanice, Prijedora i Bihaća, a kroz projekte koji su u toku ( Mikrofinova škola badmintona i slični ) u narednom periodu se očekuje registracija određenog broja klubova u sredinama u kojima se počeo igrati badminton.

Igrači iz klubova koji čine Badminton Savez BiH u proteklom periodu su nastupali i na međunarodnim takmičenjima, poput balkanskih šampionata za različite uzraste ili turnira U-19 u Poreču. Savez je takođe bio i domaćin jednog balkanskog šampionata za igrače do 15 godina starosti koji je vrlo uspješno organizovan u avgustu mjesecu 2007. godine u Banja Luci.

Savez je organizovao i kampove za trenere i igrače i na nivou BiH i na međunarodnom nivou, sudijske seminare, trenerske kurseve. Sudije koje su članovi sudijske organizacije Saveza sudile su već i na juniorskim i seniorskim prvenstvima Evrope, te na turnirima poput univerzitetskog svjetskog prvenstva u Bragi ili Croatian International turnira u Zagrebu.

R.B.   GRAD   LOKACIJA   KONTAKT

Foto galerija je trenutno prazna.