PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Una RC Kiro - rafting

BIHAć, Golubić b.b

Una RC Kiro - rafting

Adresa Golubić b.b
Mjesto 77000 Bihać
Telefon 061 192 338, 037 361 110
Fax 037 361 051
E-mail extreme@una-kiro-rafting.com
Web www.una-kiro-rafting.com

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

"UNA RC" KIRO RAFTING se nalazi u Golubiću, 5 km uzvodno od Bihaća. Zauzima 20 000 m2 površine uz rijeku Unu, sa dvije vile za smještaj gostiju i jednom kućom za odmor, brvnarom, kampom, parkingom sa stalnim osiguranjem, te uređenim prostorima za piknik i rekreaciju.Sportski aerodrom Golubić udaljen je 1 km od "UNA RC".
KAD?
Svaki dan u dogovoreno vrijeme, po vašoj želji.

GDJE? Na rijeci Uni i rafting etapi koju sami odaberete.

KAKO? Lako, skupite društvo od 6-10 prijatelja po raftu željnih zabave na vodi. Nazovite nas i dogovorimo se o vremenu dolaska na startno mjesto. Sve ostalo je naša briga.

S KIM? S Kirom i njegovim skiperima-vodičima. Ćoralić Mersad - Kiro, prof., koji ima preko 35 godina iskustva u kajaku i kanuu na divljim vodama, vrsni poznavalac raftinga, te nekad istaknuti kajakaš i dugogodišnji direktor reprezentacije BiH u kajaku na divljim vodama.

Šta je rafting? Rafting je spuštanje po manje ili više divljim rijekama u gumenom čamcu koji se naziva raft. To je avantura i pravi sportski i turistički užitak. Rafting izleti su pogodni za svakoga i nije potrebno prethodno znanje iz veslanja.
Rafting vodiči su iskusni kajakaši-skiperi, vrsni poznavaoci divljih voda, a naročito rijeke Une. Uz njih ćete na atraktivan i neobičan način doživjeti ljepotu rijeke i njenih kanjona. Rijeka Una je jedna od najljepših i najčistijih rijeka svijeta. Neokrnjena priroda doline rijeke Une i njeni smaragdni brzaci će vas impresionirati i ne propustite priliku da veslate po njoj.

IZABERITE PUTOVANJE RIJEKOM UNOM

RAFTING MART-OKTOBAR


R1 - ŠTRBAČKI BUK - LOSKUN - LOHOVO (15 km)
Težina vode oko 4-5 stepeni (1.dio)
Težina vode oko 1-2 stepeni (2.dio)
Vožnja traje oko 4 sata
R2 - KOSTELA - LUKA (GRMUŠA) (13 km)
Težina vode oko 2-3 stepeni
Vožnja traje oko 2,5 sata
R3 - KOSTELA - BOSANSKA KRUPA (24 km)
Težina vode oko 2-3 stepeni
Vožnja traje oko 5 sati

Posebna ponuda NOVO NOVO NOVO


Kajak (Sit-On-Top) izleti na rijeci Uni na etapi koja je pogodna za sve uzraste od 7 do 77 godina, minimalan broj osoba 6, maksimalan 14.
Kajak etapa
Martin Brod – Kulen Vakuf, dužina 9 km, trajanje vožnje 2 sata, težina vode 1-2 stepena
Cijena 100 KM (50 €) po osobi
Cijena uključuje: iskusnog vodiča, vrhunsku opremu, osiguranje, turističke takse, prijevoz gostiju od Bihaća (Una RC Kiro Rafting Kamp) do Martin Broda, povratak sa cilja (Kulen Vakuf) i piknik.
Satnica:
10:00 polazak iz kampa na start Martin Brod (vožnja traje cca. 50 min)
11:00 dolazak u Martin Brod i razgledanje slapova
12:00 start
13:00 pauza – osvježenje
14:30 cilj Kulen Vakuf (piknik – ručak)
16:00 povratak u UNA RC KAMP
Sit-On-Top kajak je manje zahtjevan i prilagođen onima koji se žele bez opterećenja spustati niz rijeku i za njegovo korištenje nije potrebno prethodno iskustvo iz veslanja
Ovaj tip kajak je veoma stabilan i nepotopiv.