PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Sportsko rekreacijski centar

,

Turističko naselje - Etno selo

Sportsko rekreacijski centar

Adresa
Mjesto
Telefon 030 290 209, 091 200 967 2, 061 183 086
Fax 030 290 209
E-mail ski_rostovo@bih.net.ba
Web www.rostovo.ba

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

Sportsko rekreacijski centar "ROSTOVO" otvoren je 1984. godine za potrebe ZOI u Sarajevu, koji se nalazi na 1160 metara nadmorske visine. Poslije služi uglavnom kao zimovalište i rekreacijsko sportski centar za mnoge poznate sportaše i klubove. Među čestim gostima tih godina mogli su se vidjeti nogometaši splitskog Hajduka te Bugojanske Iskre. Centar je renoviran 2006. godine te je počeo sa radom isključivo u zimskom periodu, da bi od 2008. godine obogatili našu sportsko-rekreacijsku ponudu stazom za planinarenje, stazom za biciklizam (mountain-bike koji se mogu iznajmiti u sklopu hotela), i sportsko-rekreacijskim jahanjem. U neposrednoj blizini hotela našim gostima stoje na raspolaganju i zemljani teniski tereni koji su u zimskom periodu zatvorenog tipa (grijani). Sportskim ekipama i individualnim grupama nudimo na korištenje sportsku dvoranu za mali nogomet, košarku, odbojku, rukomet, koja je u zimskom periodu grijana. Također smo započeli izgradnju etno sela koje će do sredine decembra imati kapacitet 60 ležajeva, a po završetku zime se nastavlja sa radovima do kapaciteta 200 ležajeva tj. cca 20-ak kuća. U selu će se moći vidjeti mnoge znamenitosti iz davnog vremena tj., pribori i alati kojima su se koristili naši stari te sve domaće životinje iz ovoga kraja. U skoroj budućnosti planiramo proizvodnju eko hrane na vlastitim posjedima koja će se pripremati na autentičan način. PODRUČJE ROSTOVA, ČISTI ZRAK I NETAKNUTA PRIRODA U NARODU JE POZNAT KAO ZRAČNA BANJA ŠTO JE DOKAZANO PRIMJERIMA GDJE SU LJUDI IZLJEČENI SAMIM BORAVKOM NA ROSTOVU.

Od 1991.-2006. godine centar ne radi. Zatvoren je zbog političkih zbivanja na prostorima bivše Jugoslavije.

Centar je ponovno otvoren 2006. godine kada je i renoviran po europskim standardima. Namijenjen je za uživanje u zimskim sportovima, a isto tako i za opuštanje tokom cijele godine.

Interijer hotela tokom 2008. godine dobio je novi izgled te još jednu ostakljenu baštu sa fontanom i kaminom, tako da je sve povezano u jednu cjelinu pa je samim tim povećan kapacitet sjedećih mjesta, restoranska sala sada je pogodna za svadbe i druge svečanosti.

Foto galerija je trenutno prazna.