PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Sportsko rekrativni centar Preslica

DOBOJ, Ulica Kneza Lazara bb

Sportsko rekrativni centar Preslica

Adresa Ulica Kneza Lazara bb
Mjesto 74000 Doboj
Telefon 053 236 611
Fax 053 236 611
E-mail
Web www.srcpreslica.com

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

Područje Preslice pripada pobrđu  ili podgorini planine Ozren sa nadmorskom visinom od 250 do 380 metara i nalazi se u jugoistočnom dijelu opštine Doboj. Svojim položajem, raznovrsnošću flore, faune i blizinom grada zaista predstavlja ambijent kakav bi mnogi poželjeli da imaju. U to su se najprije uvjerili ljubitelji prirode: lovci, planinari, šumski radnici, koji nakon uživanja u ljepotama ovih zaravni, povoljne nadmorske visine, imaju osjećaj da su sa sebe zbacili ogroman teret koji ih je do tada nemilosrdno pritiskao.

Priroda je Preslicu obdarila onako kako to samo ona može: bogatstvom šuma i pobrđa, obiljem potoka i izvora zdrave i čiste vode za piće, svježim, mirišljavim i opojnim vazduhom i učinila je privlačnim za svakoga ko i jednom dođe da je vidi. Kada se tom prirodnom bogatstvu pridruži i sve ono što Sportsko-rekreacioni centar ima u svojim planovima, onda će Preslica imati puni sadržaj i za veoma probirljive turiste i posjetioce.

Sasvim je izvjesno da prirodni uslovi područja  Preslice izraženi reljefnim, hidrografskim, florističko-faunističkim i klimatskim karakteristikama prestavljaju atraktivnu osnovu za razvoj svih oblika kontinentalnog turizma. Pejzažne karakteristike i mogućnosti rekreacije vezane za korištenje  prirodnih faktora omogućavaju orijentaciju na specifične oblike boravišnog turizma i korištenje turističkog prometa koji se odvija u vidu poludnevnih, dnevnih i vikend izleta danas, dok bi se širenjem kapaciteta omogućio i višednevni boravak uz mogućnosti posjete svim atraktivnim ozrenskim destinacijama .

Perspektivnost planova „Sportsko-rekreacionog centra „Preslica“ nesumnjivo su garancija da će grad Doboj, Ozren pa i čitava regija biti prepoznatljivi po specifičnoj turističkoj ponudi i obilju sadržaja koji će omogućiti gostima kvalitetan odmor i mogućnost upoznavanja kulture i običaja  ozrenskog kraja. Vrijeme koje je pred nama će to zasigurno i pokazati.

Foto galerija je trenutno prazna.