PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Sportski centar Mejdan Tuzla

TUZLA, Ul. Bosne Srebrene bb

Svojim polivalentnim sadržajem predstavlja pravi mali grad

Sportski centar Mejdan Tuzla

Adresa Ul. Bosne Srebrene bb
Mjesto 75000 Tuzla
Telefon 035 228 825
Fax 035 228 826
E-mail mejdan@mejdan.ba
Web www.mejdan.ba

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

Sportsko-kulturno-privredni centar „Mejdan“ u Tuzli izgrađen 1984. godine lociran je u dijelu grada u kome se nalaze gotovo sve srednje škole i fakulteti. Svojim polivalentnim sadržajem predstavlja pravi mali grad sa 16.500 m2 pokrivenih prostora i oko 5000 m2 platoa oko njega.

Velika dvorana SKPC „Mejdan“ raspolaže borilištem veličine 45x30 metara i opremljena je za održavanje svih vrsta sportskih priredaba koje se održavaju u zatvorenim prostorima, te kulturnih i privrednih manifestacija. Ovisno od vrste priredbe ima kapacitet gledališta od 3 do 8 hiljada posjetilaca. Dvorana je opremljena najsavremenijim sportskim rekvizitima, osvjetljenjem jačine 2.100 luksa, velikim univerzalnim semaforom, sistemom ventilacije i klimatizacije, reporterskim kabinama , press centrom, 14 svlačionica za sportiste i 5 garderoba za estradne umjetnike kapaciteta do 50 izvođača , sportsku ambulantu i ostalo.

Mala dvorana SKPC „Mejdan“ ima borilište veličine 44 x 24 metra, a uz nju se nalazi trening sala, teretana.Kapacitet gledališta ovisno od vrste priredbe je od 750 do 2.200 gledalaca.

Trening sala prvenstveno se koristi za borilačke sportove( boks, hrvanje, karate ..)

Dimenzija sale 19 x 9 m sa izdvojenim dijelom za ring 9 x 8m.

Šestostazna automatska kuglana sa pratećim ugostiteljskim sadržajem raspolaže sa kapacitetom za oko 200 gledalaca .

Poslovno-trgovinski prostor sa buticima, turističkom agencijom, frizerskim salonom, prodavnicama sportske opreme i robe visoke mode zauzima prostor od oko 2000 m2.

Sala za sastanke ima kapacitet od 80 udobnih mjesta, a neposredno uz nju je svečani salon savremeno opremljen i sa kapacitetom od 60 mjesta.

Sportsko-kulturno-privredni centar „Mejdan“je u mogućnosti da osim sportskih i kulturnih manifestacija organuzuje i velike privredne manifestacije jer spajanjem velike dvorane, te ulaznih holova obezbjeđuje oko 3000 m2 zatvorenih prostora i oko 3000 m2 prostora na platou.