PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Sportski centar Hrasnica

HRASNICA, Šehitluci 54

Sportski centar Hrasnica

Adresa Šehitluci 54
Mjesto 71212 Hrasnica
Telefon 033 698 245
Fax
E-mail sportskicentarhrasnica@hotmail.com
Web

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

Objekat Centra fizičke kulture u Hrasnici napravljen je 1953.godine sa osnovnom namjenom da zadovolji potrebe radnika Fabrike motora Sarajevo (FAMOS) u oblasti rekreacije kao i formiranje sportskih klubova i ekipa.
Na početku ovi objekti i tereni (nogometno igralište, dvije sale i univerzalna ploha) bile su u funkciji tadašnjeg DTV PARTIZAN,a kasnije se organizaciona forma mijenjala shodno razvoju organizacije FAMOSA-a.

Na terenima i objektima Centra, veoma je brzo organizovano više aktivnosti iz oblasti raznih sportskih grana i disciplina (nogomet, košarka, rukomet, odbojka, stoni tenis, gimnastika, kuglanje, boks, ritmička gimnastika, karate, boćanje i sl.)
Dobrom organizacijom i optimalnim uslovima za rad, Centar fizičke kulture je obezbijedio da kroz određene sportske discipline izgradi veoma kvalitetne sportiste koji su bili članovi visoko rangiranih ekipa u bivšoj Jugoslaviji, pa i članovi reprezentacije bivše države.
Nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu Centar fizičke kulture organizaciono djeluje u okviru KSC FAMOS,firme FAMOS-HOLDING-a, a od 2002. godine u okviru Javne ustanove za kulturu, sport i rekreaciju Hrasnica-Ilidža čiji je osnivač Općina Ilidža.

Foto galerija je trenutno prazna.