PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Snježna kuća Ruište Mostar

MOSTAR, Ruište

Život čine lijepe uspomene

Snježna kuća Ruište Mostar

Adresa Ruište
Mjesto 88000 Mostar
Telefon 036 562 314
Fax
E-mail office@snjeznakuca.com, prodaja@snjezna-kuca.com
Web www.snjeznakuca.com

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

PARK PRIRODE BOSNE I HERCEGOVINE RUJIŠTE

365 DANA U GODINI OTVORENI SMO ZA POSJETE!

 
Ne postoji ljepša lokacija od ove - Dar prirode tako nevjerovatno blizu centra grada!
Na rubu Mostara, pronaći ćete mir i opuštanje, samo 18 km od centra grada.
Okružen Munika borovinom, endemskim i danas vrlo rijetkim drvetom, glasi kao jedan od najbogatijih prostora kisikom u ovom dijelu Europe.
Zbog znatne visinske (1050 m) razlike boravak je posebno ugodan ljeti kada je temperatura niža i do 11°C u odnosu na centar Mostara. 
Podobna pozicija naše ljetne terase osigurava pogled na prekrasne panorame prirode koji su odmor za oko i dušu. 
Sve ljubitelje skijanja posebno raduje zima kada je Rujište u svom najvećem sjaju.

ZIMSKE AKTIVNOSTI U PARKU PRIRODE RUIŠTE
 
Spektakularan ski svijet na Rujištu
Ski užitak pravo pred našim vratima i tako nevjerovatno blizu centra Mostara, to je usluga extra klase!
Cca. 1 km ski staze, zabavna spuštanja, gostoljubljivi SKI bar, Fast food i Restoran, buduće ski zabave na otvorenom je sve ono što vas očekuje u ski sezoni. Na raspolaganju je i rent-a-ski u sklopu hotela u kojem možete iznajmiti pancerice, skije i štapovi, daske, sanke i dr. ski opremu.
 
Noćno skijanje
Kod nas možete biti aktivni i kada padne mrak, kompletna staza je osvjetljena reflektorima što omogućuje pravi NOĆNI SKI užitak.
 
Snowboard
 
Zamislite što biste sve propustili da nikada niste naučili voziti biciklo? Ali jeste, i zbog tih par sati učenja u ranom djetinjstvu, uživat ćete do kraja života! Sada taj osjećaj vožnje bicikla pomnožite sa stotinu i zamislite kako je na dasci za bordanje klizate osunčanim padinama skijališta i vrhunski se zabavljate uz svoje društvo. Sve to naučit ćete za samo nekoliko dana. S vama ce raditi profesionalno i strpljivo snowboard klub od našeg povjerenja BONK, a nakon "BonK" škole snowboardinga bordanje će vam biti kao hodanje.
Snowboarding Klub "BonK" osnovan je 27.05.2010.godine u cilju promicanja, razvitka i unapredjenja snowboardinga u BiH, a od prosinca te iste godine postao je član BiH Skijaškog Saveza.

 
LJETO NA PLANINI - BAJKOVITO
 
Prijašnji Gosti kažu: "Došli smo zimi a ostali zbog ljeta..."

Uživajte u svijetlo plavom nebu, toplim ljetnim danima i hladnijim ljetnim noćima. LJETO U PARKU PRIRODE RUIŠTE donosi zabave na otvorenom, razne događaje u Restoranu, svjež planinski zrak, i aktivnosti za bilo koju dob i fitness razinu.

Sigurno nezaboravno: Ljeto na Ruištu!


Novo Staza Zdravlja
Preko 1000 m označene staze za šetnju sa 15 raznih prepreka. 
Osim za profesionalne i/ili rekreativne treninge staza je idealna i za jogging, igre na spravama, avanturističke izlete a za sve one koji žele samo mir i tišinu mogu jednostavno zaboraviti na svakodnevni stres i probleme i jednostavno uživati u šetnji prirodom. 
Činjenica da pri tome boravite u središtu dokazano zdravih munika borova čini sve gore navedeno još puno primamljivije.


Hiking- planinarenje
Mnoge i raznolike prilike za planinarenje pred našim su vratima! Netaknuta priroda i nevjerovatni krajolik pravi su raj za planinarenje. Od lagane šetnje u dvoje ili velikih grupa planinarenje na Ruištu nema granica. Sve što Vam je potrebno za planinarenje zatražite na recepciji. 
Za organizirano planinarenje u grupama obratite nam se na prodaja@snjezna-kuca.com, tel: 036 562 314 ili LIVE CHAT PODRŠKU.

  
Brdski Biciklizam
U potrazi ste za posebnim izazovom ili rekreacijom? Onda je brdski biciklizam pravi izbor za vas! Iskusite neobrađene i raznovrsne šumske ceste. Kada dostignete svoj cilj uživajte u nagradi- pogledu na prekrasni prirodni krajolik.
Snježna kuća vam osigurava sigurno spremište za biciklo, alat za sitne popravke bicikla a ukoliko planirate planinski biciklizam sa prijateljima ili grupom rado ćemo se pobrinuti i za potrebnu dozu energije u vidu mnogobrojne ponude jela uz posebne popuste.

Naš tim će vam rado pomoći pri odabiru atraktivne biking ture, obratite nam se na 036 562 314 ili LIVE CHAT PODRŠKU!
Za kompletnu galeriju i ture uz profesionalno udruženje obratite se urednicima od našeg povjerenja MTB-tim ovdje.


Boračko jezero
Prava avantura čeka na vas iza vrha planine u blizini Boračkog jezera. Omiljeno je izletište i odmaralište domaćih i stranih turista. 
Od Ruišta je udaljeno 14 km, s dobro označenim putokazima. 
Ulazak na jezero se naplaćuje (cijena ulaznice za sezonu 2010. iznosila je 2 KM).
 
 
Igralište za djecu
U sklopu hotela nalazi se igralište za djecu, ljuljačke, tobogan, vrtuljak, igračke, bojanke, razne društvene igre i animacije sve imamo u ponudi za idealan dan u igri za djecu.
Za sve uzraste idealna je i Staza zdravlja za igre u prirodi.


Staza za rukomet-odbojku-Bagminton-mali nogomet
Samo nekoliko metara udaljena staza idealna je za sve sportove. Staza je otvorena za svakoga cijelo ljeto i stoji na raspolaganje svima besplatno! Svu potrebnu opremu ( lopte, rekete itd.) preuzmite u Snježnoj kući.


Teambuilding
Teambuilding je bitan način jačanja timskog duha i motivacije za rad unutar tima putem raznih aktivnosti na planini. Izazovi, zabave, međusobna druženja, snalaženje u nesvakidašnjim situacijama je sve ono što će utjecati na još bolje snalaženje u svim poslovnim aktivnostima i izvuče ono najbolje iz vašeg tima.
Aktivnosti i program se slažu u dogovoru sa Klijentom, neke od aktivnosti imate ovdje.


Panorama terasa
Mjesto mira i energije.  Naša ljetna terasa nudi impresivne poglede u bilo koje vrijeme dana, dojmljivi pogledi na prirodu odmor su za oko i dušu. Odaberite svoje omiljeno mjesto na terasi i uživajte u opuštajućem piću i danu u Parku prirode Rujište.
 

Konoba Koliba Vile Rujište
Zatražite besplatan obilazak konobe Koliba-Vile Rujište i doživite nezaboravan povratak u prošlost - Kompletna koliba je izrađena u etno stilu a s ljubavlju kreirani detalji i stari unikatni predmeti kao da pričaju svoju priču...

Udaljeni smo:
  18 km od centra Mostara
  110 km od Aerodrom Sarajevo -  vršimo i usluge dovoza putnika iz Sarajeva.
  70 km od mora
  18 km od Starog Mosta i starog grada
  23 km od Aerodrom Mostar
  52 km od Medjugorja