PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Ski lift Kozara

PRIJEDOR,

Odlični uslovi za skijaše svih uzrasta, naročito početnike

Ski lift Kozara

Adresa
Mjesto Prijedor
Telefon 065 567 650
Fax
E-mail info@kozaraski.com
Web www.kozaraski.com

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

Na Kozari je uređena skijaška staza dužine 800 metara i u funkciji su veliki i baby ski lift. Obezbjeđeni su uslovi za skijaše svih uzrasta, naročito početnike, koji sada mogu uživati u ovom atraktivnom, zimskom sportu.
Veći ski lift je kapaciteta 900 osoba na sat, dok manji dečiji 4150 osoba na sat.
Cela staza je osvetljena sa oko 20 reflektora, čime jo obezbeđena mogućnost i noćnog skijanja.
Organoizovana je i ski škola kao i mogućnost najma opreme.
Staze su uređene modernim snježnim ratracima, koji stvaraju idealne uslove za skijanje. Poseban ugodaj čini noćno skijanje.

"SKI LIFT KOZARA"   radi od  18.01.2012.
      
 Vrsta skipassa     Cjenovnik skipassa [KM]     Djeca do 12 god [KM]
 Poludnevna (10-13 ili 13-16 h)     10 KM            7 KM   
 Dnevna                                        15 KM           10 KM
 Noćno skijanje                             13 KM          13 KM

Planina Kozara, u geografskom i geomorfološkom pogledu zahvata pripanonsko područje unutrašnjih Dinarida. Površina Nacionalnog parka "Kozara" je 3520 ha, proglašena je Nacionalnim parkom 1967.s ciljem zaštite kulturno - istorijskih i prirodnih vrijednosti planine Kozare. Kozara je planina dinamičnog reljefa čiji visovi ne prelaze hiljadu metara nadmorske visine.Umjereno - kontinentalna klima, veliki broj sunčanih dana i pitomi planinski vrhovi - vidikovci sa kojih se vidi Gradiška, Prijedor, Dubica i ostala okolna mjesta, daju posebnu vrijednost ovoj planini.

Do "Ski lifta Kozara", na Mrakovici, možte doći iz pravca Banjaluke ili Prijedora. Blizina važnih putnih komunikacija doprinosi da  planina Kozara bude posjećena tokom cijele godine.
"Ski lift Kozara" je smješten na svega 12,5 kilometara od magistralne putne komunikacije Banjaluka-Prijedor. Od aerodroma u Mahovljanima udaljen je oko 65, a od graničnog prelaza prema Hrvatskoj, kod Dubice, oko 60 kilometara. Sa pomenutog magistralnog pravca, u mjestu Kozarac, odvaja se vijugavi asfaltni planinski put, koji vas vodi pored hotela "Monument”, restorana "Bijele Vode”, gdje prolaskom pored planinskog doma "Nacionalnog parka Kozara”, izlazite na parking prostor u samoj blizini skijaške staze, odakle se vidi etno restoran "Ski pass” , ski servis i ostali prateći sadržaji. Ugođaj i okolina, koju prilikom tog kratkog puta možte doživjeti i vidjeti, predstavlja jedinstvenu uvertiru u ono što vas očekuje na Mrakovici, jednom od vrhova planine Kozare.
 
Udaljenost  "Ski lifta Kozara" od važnijih destinacija : 

Aerodrom Mahovljani (BIH) – 65 km
Prijedor (BIH) – 26 km
Banja Luka (BIH) – 52 km
Sarajevo (BIH) – 273 km