PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Ski centar Stožer

KUPRES, Stožer b.b.

Plijeni svojom veličinom i maštovitosti izrade

Ski centar Stožer

Adresa Stožer b.b.
Mjesto 80320 Kupres
Telefon 063 324 601
Fax
E-mail info@ski-stozer-vrana.com
Web www.ski-stozer-vrana.com

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

Ski centar "Stožer-Vrana"

Kada se uputite cestom prema Otinovcima dakle istočno od Kupresa nakon svega 1,5 kilometara odvaja se nešto uža asfaltna cesta kroz Begovo Selo. Vozeći se dalje blago uz brdo još jedan kilometar stiže se do samog ski centra Stožer-Vrana. Vašoj pozornosti sigurno neće promaknuti objekt „ Kupreška kuća" koji je urađen u potpunosti u planinskom stilu.

Plijeni svojom veličinom i maštovitosti izrade. Sačinjen je od dvije etaže. U prizemlju centralno mjesto zauzima otvoreni kamin, a dodatno prostor grije sustav centralnog grijanja. Cijeli prostor je bogato ukrašen raznim drvenim rezbarijama, a najčešći motiv su prirodni detalji. Objekt raspolaže s 200 sjedećih mjesta na obje etaže a nalazi se na 1300 metara nadmorske visine.

Gastro ponuda objekta je prilagođena tradiciji kupreškoga kraja. Ski lift dvosjed ima svoju polaznu stanicu odmah iznad spomenutog objekta i rađen je prilično sigurnom tehnologijom, a dužina mu je 1500 metara. Završna stanica lifta je na 1715 metara. Na tom mjestu se nalazi terasa-vidikovac sa koje se pruža nezaboravan pogled na grad Kupres i na cijelo Kupreško polje.