PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Planinarska kuca IGMAN Malo Polje

,

Planinarska kuca IGMAN Malo Polje

Adresa
Mjesto
Telefon 033 234 580, 061 035 544
Fax
E-mail planinar@bih.net.ba
Web www.prijateljprirode.com.ba

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

Planinarska kuca " IGMAN " Malo Polje se nalazi preko puta olimpijskih skakaonica okruzena cetinarom na nadmorskoj visini 1246m odakle se pruza predivan pogled na vrh Bjelasnice.Sagradjena je dobrovoljnim radom clanova i od prirodnih materijala, a otvorena je 2002. godine. Raspolaze sa dnevnim boravkom, kaminom, kuhinjom, malom prolaznom kuhinjom, 6 soba za spavanje sa ukupno 50 lezajeva, 5 WC-a i 2 kupatila.

Hrana i pice po propisanim cijenama mogu se naruciti i dogovoriti sa domarom kuce. Kuca je prikljucena na vodovodnu, kanalizacionu i elektorenergetsku mrezu. Objekat se grije etaznim grijanjem na cvrsto gorivo.
Kuca je otvorena preko cijele godine i domar boravi u objektu.

U prizemlju se nalazi prolazna kuhinja koju mogu koristiti svi koji borave u domu uz prihvatljivu cijenu, muski i zenski WC, kamin sala sa 50 mjesta, velika kuhinja koju koristi iskljucivo domacin objekta. U objekat se ulazi u papucama koje su obezbjedjene u domu.

Na prvom sprat se nalaze 3 sobe ( soba 1 - 10 kreveta, soba 2 - 12 kreveta, soba 3 koju koristi domacin - 4 kreveta ), zatim tu su dva kupaila, dva WC-a i ostava.

Na drugom spratu su 3 sobe ( soba 4 - 4 kreveta koju koristi dežurni u domu, soba 5 - 6 kreveta i soba 6 - 8 kreveta), još se na drugom spratu nalazi zenski WC i ostava.

Potkrovlje je opremljeno sa 10 kreveta.

Objekat je vrlo prijatan za boravak a terasa ispred omogucava Vam uzivanje i predivan pogled. 2007 godine Planinska kuca "Igman" Malo polje u organizaciji magazina Start proglasena je za najbolji planinarski objekat u BiH.