PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Olimpijski bazen Otoka

SARAJEVO, Bulevar Meše Selimovića 83-b

Najljepši i najfunkcionalniji objekat

Olimpijski bazen Otoka

Adresa MAPA Bulevar Meše Selimovića 83-b
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 033 773 850
Fax 33 773 874
E-mail info@bazen.ba
Web www.olimpijskibazensarajevo.ba

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

Ovim bazenom Sarajevo je dobilo najljepši i najfunkcionalniji objekat ovakve vrste u regiji. Bazen predstavlja osnovu razvoja plivačkog sporta i edukativni centar kako za djecu predškolskog uzrasta, učenike osnovnih, srednjih škola i fakulteta u učenju plivanja, tako i mjesto za obuku učitelja i trenera plivanja, te rekreaciju građana.

Po svojim tehničkim i funkcionalnim karakteristikama, Bazen je pogodan za organizaciju i održavanje vrhunskih svjetskih, olimpijskih i drugih plivačkih takmičenja jer zadovoljava standarde FINA-e (Međunarodna amaterska plivačka organizacija) i LENA-e (Evropske plivačke lige).

Pored takmičenja u plivanju, vaterpolu i drugim takmičarskim diciplinama u vodi, tehničke karakteristike Bazena omogućavaju i savladavanje tehnika tzv. primjenjenog plivanja kao što su ronjenje, tehnike spašavanja utopljenika, te pripreme za ekipe i klubove, ne samo iz segmenta plivanja, nego i drugih sportova za koje su potrebne kondicione pripreme.

Zatvoreni bazen je dimenzija 50 m x 25 m i projektovan je sa 558 sjedišta za gledaoce (sa mogućnošću povećanja kapaciteta na čak 700 sjedišta) i odgovarajućim brojem kabina za reportere koji će pratiti i izvještavati sa takmičenja.