PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

KSC Skenderija

SARAJEVO, Skenderija bb

KSC Skenderija

Adresa MAPA Skenderija bb
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 033 201 173
Fax 033 223 616
E-mail -
Web www.skenderija.ba

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

Centar "Skenderije" je smješten u samom centru grada, što omogućuje mnoge prednosti klubovima, školama sporta, rekreativcima i posjetiocima sportskih manifestacija. Sam dolazak do Centra "Skenderije" je omogućen raznim prevoznim sredstvima (ličnim vozilom, autobusom, tramvajem, trolejbusom i sl.), tako da upražnjavanjem raznih sportova, odnosno rekreacije i sl., već tradicionalno povezuju Skenderiju sa sinonimom za kvalitetne usluge. Centar Skenderija raspolaže i vlastitim parking prostorom (vanjskim i garažnim) koji je na raspolaganju 24 sata.

Dvorana 1 - "Mirza Delibašić"

Dvorana "Mirza Delibašić" je univerzalni prostor koji, zavisno od vrste programa, može primiti od 1.500 do 15.000 gledalaca. Može se koristiti kao sajamsko-izložbeni prostor površine 10.900 metara kvadratnih ili kao koncertna dvorana sa 6.000 sjedišta. Arena dvorane je dimenzija 62x43 m, a sportski pod 54x28 m. Foajei sa gardarobama povezane su sa arenom dvorane i Sajamskom dvoranom.

Dvorana 2 – "Ledena dvorana"

     Na nivou glavnog trga za potrebe ZOI 84 izgrađena je sportska dvorana veličine 3.226 metara kvadratnih sa mogučnošću postavke stolica za 3.000 gledalaca. Uz dvoranu su izvedeni foajei i prateći sadržaji za sportaše, što pruža mogućnost organizovanja treninga, rekreacije i takmićenja. Pregrađivanjem i postavljanjem parketa mogu se formirati tri manje dvorane. Univerzalnost ovog prostora ogleda se i u tome što pruža mogućnost organizovanja i privrednih i kulturno-zabavnih programa.

Dvorana 3 – "Sajamska dvorana"

     U nivou Privrednog grada nalazi se Sajamska dvorana, vezana za foaje gradske dvorane površine 4.927 metara kvadratnih. U vrijeme održavanja XIV zimskih olimpijskih igara u ovom prostoru bio je smješten glavni međunarodni Press-centar. Dvorana je opremljena svim instalacijama tako da za vrijeme sajmova postoji mogućnost demonstriranja različitih eksponata i mašina. Multifunkcionalnost ove dvorane ogleda se u tome što se van sajamske sezone ova dvorana moze koristiti kao garažni prostor sa 200 parkirnih mjesta.

Dvorana 4 – "Sportske dvorane"

     Tri isključivo sportske dvorane sa pomočnim prostorima ukupne površine 2.700 metara kvadratnih pogodne su za održavanje različitih sportskih aktivnosti i priredaba iz svih malih sportova. Dvorana I raspolaže sa 800 sjedećih mjesta te je pogodna za organizovanje manjih sportskih i kulturno - zabavnih priredbi, dimenzija 40x22 m. Dodatnom montažom stolica moguće je obezbjediti do 2500 sjedećih mjesta za organizaciju manjih skupova. Dvorana II, dimenzija 28x20 m, i sa 200 mjesta za gledaoce namjenjena je za treninge i odigravanje manjih utakmica odbojkaških i košarkaških ekipa Pored ovih dvorana Centar "Skenderija" raspolaže i malom dvoranom za stoni tenis, dimenzija 19x10 m.

Foto galerija je trenutno prazna.