PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

KSC Mladost Visoko

VISOKO, Ul. Branilaca bb

KSC Mladost Visoko

Adresa Ul. Branilaca bb
Mjesto 71300 Visoko
Telefon 032 735 861
Fax 032 735 673
E-mail -
Web -

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

Sportska dvorana u Visokom  nalazi se u sastavu Kulturno sportskog centra ''Mladost''. Osim dvorane koja raspolaže sa 2200 sjedećih mjesta, u sklopu Centra je i četverostazna automatska kuglana, fitnes klub (teretana), caffe bar, deset svlačionica od kojih su četiri sa  kupatilima, kancelarije i ostale popratne prostorije, te asfaltirano vanjsko igralište i veliki parking.

Osim rukometa, dvorana je pogodna i za ostale sportove: košarka, odbojka, tenis, kao i za održavanje koncerata. Ima parketnu podlogu dimenzija  45x30 metara. Nalazi se u sjevernom dijelu grada, neposredno poslije ulaza sa autoputa Sarajevo-Zenica. Udaljenost Sarajeva 30 km i isto toliko od aerodroma daju mogućnost organiziranja i najvećih međunarodnih manifestacija.

KSC ''Mladost'' je u funkciji od aprila 1986. godine, iako je svečano otvoren 28. novembra 1986., rukometnom utakmicom između RK ''Vitex'' Visoko i RK ''Borac'' Banja Luka.U toku rata u Bosni i Hercegovini  sportski centar je pretrpio veliku materijalnu štetu i bio van upotrebe od 1992.-1996. godine. Dvorana je renovirana i ponovo svečano stavljena u funkciju 18. decembra 1996. godine  odigravanjem rukometne utakmice između RK ''Bosna'' Visoko i reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Foto galerija je trenutno prazna.