PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

JU Sportski centar Borik

BANJA LUKA, Aleja Sv. Save 48

Mi služimo jabnom interesu građana

JU Sportski centar Borik

Adresa Aleja Sv. Save 48
Mjesto 78 000 Banja Luka
Telefon 051 257 136, 051 257 148
Fax 051 257 146
E-mail sdborik@blic.net, info@scborik.com
Web www.scborik.com

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

JU SC „Borik" je od 2008. godine proglašena ustanovom od javnog značaja za Grad Banjaluku, te Ustanovom koja će služiti javnom interesu građana, pogotovo u oblasti sporta, kulture, rekreacije i zabave.
Objekti: Sportska dvorana „Borik", Sportska dvorana „Obilićevo" i kuglana „Borik" se koriste za treninge i utakmice velikog broja klubova koji se takmiče kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni. Ustanova se koristi i za održavanje sajmova i koncerata te plesnih revija. Ponosni smo i na Turnir u malom fudbalu koji se održava već tradicionalno pune 33. godine.
Napominjemo da će ove godine Ustanova i Grad Banjaluka biti domaćini Evropskog prvenstva u karateu i Svjetskog prvenstva u kuglanju. Očekujemo da ćemo biti i domaćini raznih festivala počevši od Đurđevdanskog festivala, te raznih turnira u rukometu i košarci.
Na svim ovim događajima, od kojih se većina prenosi putem sredstava javnog informisanja, kroz naše objekte prođe mnoštvo publike raznih uzrasta.

Dvorana „Borik" je izgrađena 1974. godine, dimenzije njenog igrališta su: 50 x 24 metra. Kapacitet gledališta je 2460 sjedećih mjesta na tribinama i 1200 mjesta za stajanje. Pored aut-linije moguće je postaviti još 600 stolica za sjedenje.
Dvorana je savremeno opremljena za sve vrste dvoranskih sportova, naročito je pogodna za odigravanje rukometnih i košarkaških susreta, boks-mečeva, takmičenja u drugim borilačkim sportovima, kulturnih i estradnih manifestacija, sajmova, održavanje plesnih revija, kao i utakmica malog fudbala. U sklopu dvorane nalazi se i 8 savremeno opremljenih svlačionica sa mokrim čvorovima i tuš-kabinama.
Dvorana posjeduje veliku binu za održavanje kulturnih i estradnih manifestacija, dimenizija 12 x 6; 8 x 6; 6 x 4 metra. Takođe, posjedujemo i ring za boks i kik-boks mečeve, a posjedujemo i 700 stolica koje se postavljaju na parket u slučaju potrebe.

U ponudi imamo rekreaciju stonog tenisa.

Sportska dvorana „Obilićevo", je smještena uz samu obalu Vrbasa, nasuprot tvrđave „Kastel", u istoimenom banjalučkom naselju.
Dvorana je dimenzija 30x18 m. Ima 400 sjedećih mjesta na tribinama i 200 za stajanje na galeriji. Oko aut-linije je moguće postaviti još 200 stolica za sjedenje.
U ovoj dvorani se organizuju odbojkaška i košarkaška takmičenja, a takođe je pogodna za takmičenja u stonom tenisu, borilačkim sportovima, kao i plesnih manifestacija i drugih sportskih i kulturno-zabavnih događaja. U ponudi imamo i salu za stoni tenis koja je otvorenog tipa i namjenjena za rekreaciju građana.

U suterenu dvorane „Borik" je i savremena automatska četverostazna kuglana. Ona je opremljena po evropskim standardima, tako da se u njoj mogu održavati i međunarodni mečevi.

U sklopu JU SC Borik, a u objektu Energomonta smještena je nova osmostazna kuglana. Poslije Svjetskog prvenstva u kuglanju koje je održano 2008. godine u SD Borik, kuglana je premještena na sadašnju lokaciju. Kuglana je napravljena po posljednjim svjetskim standardima čiji je proizvođač svjetski brend firma Funk iz Njemačke.
Kuglana može da primi oko 150 gledalaca na tribinama za vrijeme odigravanja utakmica.