PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

HUT Aduna d.d Bihać

BIHAć, Centar

HUT Aduna d.d Bihać

Adresa Centar
Mjesto 77000 Bihać
Telefon 037 221 431, 037 318 100,
Fax 037 226 381
E-mail info@aduna.ba
Web www.aduna.ba

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

HUT Aduna d.d. Bihac osnovano je od 01.10.1960 godine. U augustu 2002. godine, uspjesno je izvrsena transformacija-privatizacija poduzeca, i u vecinskom je vlasnistvu gospodina Irfana Cavkica.
 
Poduzece se bavi ugostiteljsko-turistickom djelatnoscu, i orijentirano je na odmaralisni, tranzitni i kongresni turizam.
 
Aduna u svom komplexu sadrzi:
- hotel Park***
- hotel Ada ***
- restoran Sunce ***** ( Zlatna kuharska kapa)
- restoran snack bar
- restoran gril
- kamp Orljani ***
 
Hotel Park lociran je u samom jezgru grada Bihaca, dok su hotel Ada i kamp Orljani od Bihaca udaljeni 3 km, i nalaze se na magistralnom putu Bihac Bos. Petrovac- Sarajevo.

HOTEL PARK, Adresa: 5. Korpusa, 77000 Bihac, BiH

Hotel Park lociran u centru grada, uz gradski park i staru jezgru grada, ukupnom infrastrukturom, sadrzajnom ponudom, a prije svega kvalitetnom uslugom, hotel Park je idealan za organizaciju kao individualnih tako i grupnih boravaka, kongresa, seminara, poslovnih susreta, proslava i svecanosti.

Hotel Park predstavlja spoj luksuza, visokog standarda, kvalitetne usluge i veoma povoljnih cijena.

Hotel raspolaze sa 20 jednokrevetnih i 44 dvokrevetne sobe koje su izuzetno prostrane i luksuzno opremljene: francuski lezaj, TV SAT, lokalna televizija, koristenje video programa, telefon sa direktnim biranjem, mini bar, SOS poziv, protupozarni sistem. 4 klasicna hotelska apartmana, uz sadrzaje klasicne sobe, imaju i prostor za dnevni boravak, koji se u slucaju potrebe koristi i za dodatni lezaj.

U blizini hotela je gradski park i glavna plaza narocito atraktivna u ljetnim mjesecima.

Hotel raspolaze sa: aperativ barom, salom za dorucak kapaciteta 40 mjesta, tv salom, restoranom kapaciteta 130 mjesta, konferencijskom salom sa 250 mjesta pogodnom za organizovanje seminara, picerijom sa 80 mjesta, ljetnom bastom modernog izgleda kapaciteta 300 mjesta, velikim parking prostorom sa stalnim obezbjedjenjem.

HOTEL ADA , Put 5. Korpusa,    77000 Bihac, BiH

Hotel Ada raspolaze sa 78 dvokrevetnih soba (francuski i rastavljeni lezaj) i 4 apartmana.

Sve sobe imaju kupatilo, TV, telefon, kao i balkon sa jedinstvenim pogledom na velicanstvene slapove krajiske ljepotice rijeke Une. U sklopu objekta je aperativ bar, sala za dorucak kapaciteta 110 mjesta koja se koristi i za organizovanje sastanaka i seminara.

Hotel Ada, restoran Sunce i kamp Orljani smjesteni su na istoj lokaciji koja u ljetnim mjesecima omogucuje aktivno bavljenje vodenim sportovima u ekoloski cistoj sredini. U sklopu kompleksa je i veliki parking koji je osvjetljen i obezbjedjen.

KAMP "ORLJANI", Put 5. Korpusa, 77000 Bihac, BiH


Kamp Orljani smjesten uz hotel Ada i restoran Sunce, okruzen bujnom vegetacijom, kapaciteta 100 kamp jedinica i vlastitom plazom, omogucava posjetiocima uzivanje u ekoloski cistoj prirodnoj sredini.
Kamp je u potpunosti osvjetljen, sa prikljuccima za struju, a u sklopu sanitarnog cvora su: toalet (muski; zenski), tus kabine kao i natkriveni kuhinjski prostor.

Tenis
Neposredno pored hotela «Ada» nalaze se dva teniska terena, za koje je dovoljno rezervirati termin i odabrati pravog sparing partnera.

Mali nogomet i odbojka
Dovoljno je reći nogomet da bi znali da se radi o prvoj svjetskoj sporednoj stvari. Odbojkaški i nogometni teren čeka na Vas i vaše prijatelje.

Rafting
Una je prirodna granica izmedu BiH i R Hrvatske, duga 212,5 km. Izvire kao tipicno krsko vrelo uzlaznog tipa okruzeno strmim, gotovo okomitim stijenama. Zbog sedrenih barijera, stvara brojne vodopade od kojihje najveci u Martin Brodu (54 m), gdje prima i prvu veliku pritoku, Unac.
 
U slivu rijeke Une, u podzemnim vodama Grmeca, zivi covjecja ribica, oko Une raste oko 170 vrsta Ijekovitih trava a po Uni je jedna biljka dobila i ime - Campanila unensis, unska zvoncica; u toj rijeci zivi 29 vrsta ribe, znamenita je pastrvska voda. U unskim pjeskovitim naplavama mogu se vidjeti mali rakovi, siguran znak ciste vode, a raspjevan izgled korita Une i igre slapova i bukova rezultati su zivog dugotrajnog i rijetkog biokemijskog procesa stvaranja sedre bez koje Una ne bi bila ono sto je..
 
U Grmuskom kanjonu mogu se ugledati divokoze, a zbog svih ovih i jos nekih ne spomenutih karakteristika
Una je pravi raj za raftingase. a dionica nizvodno od dvadeset metarskog Strbackog buka rafterima pruza uzbudenja i Ijepotu.

Biciklizam
Uz iznajmljene bicikle možete se samostalno zaputiti u istraživanje ili pridružiti se turi koju organiziramo za vas, na lokacijama Plješevice, Klekovače ili Osječenice.

Foto safari
Za ljubitelje avanturizma i netaknute prirode, ovo je idealna prilika da dožive ljepotu rijeke Une na vodopadima Martin Broda i Štrbačkog Buka.

Planinarenje
Bilo da ste amater ili profesionalac, bilo da dolazite u proljeće, ljeto, jesen ili zimu, predio planine Plješevica, Osječenica ili Klekovača će vas oduševiti.

Sportsko penjanje
Ovo je sport koji je veoma atraktivan, i za samo par godina je osvojio srca kako amatera, tako i profesionalnih sportaša. Iz profesionalne instruktore, neka vaš početak bude savršen.

Ribolov
Kaliforniska pastrva, potočna pastrva i lipljen neke su od vrsta koje možete uloviti u ribolovnim lokacijama Klokota-Bihać i lokacija Unac-Martin-Brod. Sezona ribolova počinje od 1. marta i traje na lokaciji Klokot do 31.12.2009, a na lokacji Unac 1.2.2009.
Za sve informacije mozete kontaktirati ribolovno drustvo Klokot-Unac-Una.