PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Hotel Sunce - Vlašić

TRAVNIK,

Sport, rekreacija, zabava, odmor, jedinstvena priroda ...

Hotel Sunce - Vlašić

Adresa
Mjesto 72270 Travnik
Telefon 030 541 100
Fax
E-mail
Web

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

Vlašić je prije rata važio za jednu od najpoželjnijih destinacija kada su u pitanju pripreme sportista. Svojim položajem i idealnom nadmorskom visinom ugostio je eminentne sportske ekipe bivše Jugoslavije: košarkašku reprezentaciju, Dinamo, Hajduk, Partizan iako je na Babanovcu postojao samo jedan hotel i jedan travnati nogometni teren. 

Hotel Sunce posjedje sportsku dvoranu koja prima 300 gledatelja a svojim dimenzijama odgovora rukometu, odbojci, košarci, malom nogometu. U okviru dvorane nalazi se teretana.

Objekat modernog planinskog tipa smješten je na 1240 m nadmorske visine, na najsunčanijem dijelu SRC Babanovac, na planini Vlašić. Hotel „SUNCE" udaljen je 28 km od Travnika. Uz hotel se nalazi vlastiti baby ski-lift sa uređenim ski-stazama srednjeg nagiba, a svega 300 metara od hotela je početna stanica ski-lifta za odrasle.

Hotel „SUNCE" raspolaže sa 38 soba, maksimalnog kapaciteta od 110 ležaja. Sobe su komforno uređene, sa kupatilima (fen, tuš kabina), SAT-TV i telefonom. Hotel raspolaže modernim sistemom centralnog grijanja, te vlastitim zalihama vode.
 
Ekskluzivno za naše goste, neposredno uz hotel, nalazi se osvijetljen natkriveni parking prostor, koji je osiguran 24 h modernim video-nadzorom. Našim gostima omogućena je i brza (Wi-Fi) Internet konekcija u cijelom objektu. 
U hotelu se nalazi i konferencijska sala sa ozvučenjem i tehničkom opremom koja uključuje: prenosivi projektor i platno, više flip-chart tabli, i laptop. Sala je pogodna za seminare, promocije i velike skupove.

Naravno, da bi Vaš odmor bio potpun, tu su bazen zatvorenog tipa kao i wellness program, tepidarijumi, finska sauna, tursko-parno kupatilo, te naš program masaža. 
Hotel „SUNCE" u svojoj ponudi posebno izdvaja wellness program koji sadrži sljedeće elemente:

Zatvoreni bazen sa pogledom na skijalište;
Finska sauna: dubinski čisti kožu, opušta mišiće, ubrzava cirkulaciju, otvara disajne puteve.
Tursko kupatilo: otklanja umor, poboljšava perifernu cirkulaciju, otklanja napetost mišića, poboljšava imunitet, pomaže u otklanjanju poremećaja sna. Tursko kupatilo je perfektna dopuna klasičnoj sauni. Samo za sebe pruža iskustvo totalne revitalizacije tijela, na način koji su poznavali još i stari Rimljani. Topla i vlažna atmosfera u kabini mogu pomoći kod lakih medicinskih oboljenja (reumatizam, upala mišića itd.). Nikako ne smijemo zaboraviti aspekt kozmetike u turskom kupatilu.
Hydrodetox, čišćenje tijela iznutra. Jedan od načina da se to uradi je detoksikacija organizma elektrolizom i ionizacijom, tj. aparatom Hydrodetox.
Svjetlosna terapija: otklonite stres i opustite se uz svjetlosnu terapiju. Boje pozitivno djeluju na mentalni kao i tjelesni sklop organizma. Plava, zelena, žuta i crvena. Uticaj boja na duhovno stanje vrši se direktno preko očiju, a na tjelesno stanje preko kože. Terapija bojama oživljava nervne završetke i ojačava imuni sistem. Zračenjem se aktivira odbrambeni mehanizam tijela, pokreću se hemijski procesi u organizmu, receptori u mozgu djeluju energetski i opuštajuće na nervni sistem.
Tepidarijumi: tople klupe predstavljaju idealno mjesto za opuštanje poslije saune, bazena ili parnog kupatila.
Masaže: na raspolaganju je program relaks masaža sa eteričnim uljima, sportskih masaža.

Neposredno uz hotel „SUNCE", na stazi našeg ski-lifta se nalazi i objekat „Koliba", savršeno mjesto za predah i okrepljenje u toplom planinskom ambijentu.
 
Od otvaranja hotela, naš moto je bio i ostao: „niste kući, ali ste kao kod kuće", što ćete osjetiti čim kročite u hotel „SUNCE". Ugodan prostor, neodoljiva kuhinja, te šarm našeg osoblja, čine naš hotel mjestom na koje ćete se uvijek vraćati.