PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Hotel Tuzla

TUZLA,

Hotel Tuzla

Adresa
Mjesto 75000 Tuzla
Telefon 035 302 600
Fax
E-mail info@hoteltuzla.com, marketing@hoteltuzla.com
Web www.hoteltuzla.com

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

Hotel Tuzla, jedan od najljepših i najatraktivnijih hotelskih kompleksa na prostoru bivše Jugoslavije, svojevrstan je dragulj kojim se ponosi ne samo grad soli i uglja, već i cijela Bosna i Hercegovina. Slogan „Hotel grad - grad hotel" posebice odnedavno, dobija svoj smisao uz vraćenje starog sjaja i skorašnje blještavilo pete zvjezdice. U oblasti hotelijerstva u Bosni i Hercegovini Hotel Tuzla prednjači po najvećoj i najznačajnijoj investiciji u posljednjoj deceniji, koja je brojnim turistima posjetu Tuzli učinila nezaboravnom.

Vrhunska arhitektonska rješenja i upotreba, trenutno na tržištu gradnje, najnovijih materijala kreirala su originalnost u primjeni koja plijeni pažnju i izdvaja Hotel Tuzla u sami vrh hotelijerske ponude u Bosni i Hercegovini i širem regionu. Porculanska, ventilirajuća fasada oku ugodnih boja, učinila je vanjski izgled Hotela toplijim, a uz igru LED osvjetljenja i noćnih sjena izdvojila ga iz susjedstva istočnog dijela grada. Unutrašnjem uređenju posvećena je posebna, umjetničkom notom obojene, pažnja uz odabir najkvalitetnijeg kamena, kombinovanog sa drvetom egzotičnih biljaka Istoka. Hotel nudi brojne sadržaje posebno osmišljene za odmor, zabavu, rekreaciju.

Razvoj turizma u Tuzli posljednjih godina izgradnjom dva slana Panonska jezera, Arheološkog parka, Sojeničkog naselja, Slanih slapova i Sonog trga, postao je izazov za hotelijere, koji su prateći ovakav trend razvoja upravo kroz Hotel Tuzla postavili nove standarde u turizmu. Turistička zajednica Tuzlanskog kantona proteklih godina je kreirala izvanrednu turističku ponudu cijele Regije, u čijem se središtu nalazi upravo Hotel Tuzla, koji preuzima dobar dio turističke ponude, sa najraznovrsnijim sadržajima i kvalitetima. Management je kroz organizaciju na visokom nivou međunarodnih naučnih skupova, kongresa i simpozijuma, Hotel Tuzla profilirao i pozicionirao kao centar kongresnog turizma u Bosni i Hercegovini. Sa prostorima i salama za sastanke kapaciteta od 10 – 300 osoba mogućnosti održavanja predavanja, edukacija i prijema su neizmjerne ali dobro iskorištene.

Dolazak u Hotel Tuzla pravo je zadovoljstvo i ugođaj, kojim se Tuzlaci s razlogom ponose. Dobro nam došli!


Foto galerija je trenutno prazna.