PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Fitness Klub JUMP

ZENICA,

U JUMP-u korisnici nisu prepušteni sami sebi

Fitness Klub JUMP

Adresa
Mjesto 72000 Zenica
Telefon 032 246 053, 061 792 936
Fax
E-mail
Web www.jump.ba

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

Fitness Klub JUMP, u vlasništvu prof. Munira Selimovića, je osnovan 5.11.1999. godine u Zenici. Svrha početka rada ovog fitness kluba je neizmjerna ljubav prema sportu gospodina Munira Selimovića i njegova velika želja da našem gradu, Zenici, podari jedan objekat u kojem će naši sugrađani moći da porade na svome, prvo zdravstvenom stanju, a zatim i izgledu koje dolazi, naravno, uz zdravlje.

Sam naziv kluba "JUMP" nastao je iz želje prof. Munira Selimovića, ujedno i tadašnjeg trenera skakača u vis Elvira Krehmića (231 cm) da nastupe na olimpijadi u Sidneju 2000. godine, što je i uspio time što je Elvir Krehmić ostvario A normu za nastup na igrama.

Četiri godine poslije rata, godine 1999., jako je teško bilo započeti posao u fitness klubu jer su naši sugrađani bili jako slabo obrazovani u pogledu fitness-a i zdravlja. Po otvaranju, naš objekat je imao 60 m2 prostora što čini skoro 1/2 današnje kvadrature.

Ubrzo zatim, usljedilo je proširenje prostora kao i ponude u pogledu sprava za trening i vježbanje dodavanjem prostorije sa prijemnim pultom i kardio linijom gdje smo uspjeli da odvojimo kardio liniju od ostatka fitnessa i tako napravimo dvije odvojene cjeline fitnessa.

Tokom vremena, naš stalni klijent je bio KK Zenia-Čelik koji je u to vrijeme, predvođen stručnjakom Mensurom Bajramovićem i igračima poput sigurno najpoznatijeg Kenana Bajramovića, a onda i Nedžada Mulića, Nedžada Hodžiča, Feđe Jovanovića i Ivana Opačka, braće Hajrić i Rizvić, ostvarivao zavidne rezultate na bosanskohercegovačkoj košarkaškoj sceni pa je čak i igrao dvije evropske utakmice. Važno je napomenuti da je isti košarkaški klub (samo sa izmjenjenim imenom i do dana danas ostao naš klijent)

Osim muškog košarkaškog kluba, klijenti su bili i ženski košarkaški klub, Amra Mehmedić, Aida Sarajlić, nogometni klub Čelik, Elvir Krehmić, Mervana Jugić-Salkić, muška i ženska košarkaška reprezentacija te mnogi drugi uspješni sportisti sa naših prostora. Bili smo sponzor Paše Šehić, rekorderke BiH u bacanju kladiva. Ovo su samo neki od istaknutih sportista koji su bili naši klijenti, a njihov konačan spisak je zaista dug. Većini njih je upravo kondicioni i fitness trener bio prof. Munir Selimović.

Zbog povećane zainteresovanosti kako sportskih klubova tako i individua, našla se potreba za dodatnim proširenjem prostora. To je i učinjeno. Tada smo došli do današnje kvadrature prostora koja iznosi 150 m2.

Konstantno smo radili i radimo na novinama u našem fitness klubu, uvođenjem ormarića u muškim svalčionicama, klimatizacijom prostora, ventilacijom prostora i sl.

Nikada ne zanemarujemo potrebe naših članova i konstantno nastojimo da ih ispunimo.
Važno je istaknuti da nam je u planu da u skorijoj budućnosti izvršimo i novo proširenje prostora za dodatnih 50 m2 čime ćemo stovriti prostor za nove sprave i sadržaje.

Fitness klub JUMP je smješten u ulici Goraždanska 12, 800 metara od centra grada, paralelno sa južnim izlazom za Sarajevo.

U fitness klubu JUMP Vam je na raspolaganju:

    sala od 150 m2 sa dosta prirodne, kao i vještačke svjetlosti u kojoj je smješteno 22 sprave koje pokrivaju svaku miščnu grupu na tijelu
    cardio soba sa bicklima, steperima, orbitrekovima i sjedećim biciklima
    prijemni pult (info desk)
    muška svlačionica sa ormarićima i mokrim čvorom
    ženska svlačionica sa mokrim čvorom
    kompletan prostor je klimatiziran
    vlastiti parking prostor

 
U fitness klubu JUMP korisnici nisu prepušteni sami sebi. Svaki početnik kao i korisnik koji to eksplicitno želi je pod nadzorom fitness trenera.

Sam nadzor fitness trenera nije dovoljan pa mi idemo korak dalje i nudimo personalizirane fitness trening programe izrađene i potpisane od strane prof. Munira Selimovića.

Internet je prepun različitih fitness trening programa međutim, mi nudimo personalizirane fitness trening programe izrađene za svakog pojedinca na način na koji će on zadovoljiti njegove potrebe, zahtjeve i želje. Svi vaši programi se čuvaju u našoj arhivi koju otvaramo na vaš zahtjev i predočujemo vam istinu o Vašem napretku. Ponekad arhivu otvaramo i sami kako bi Vas pohvalili i podržali u Vašem daljem trudu.
Vaš trud nije uzaludan. Kod nas, Vaš trud će se isplatiti na više načina. Ukažite nam svoje povjerenje i mi ćemo ga opravdati.

Također nudimo programe ishrane sa ciljem. Tačno znamo šta trebate uvesti u svoju ishranu, a šta izbaciti iz nje kako bi postigli svoj cilj, a to je nadasve zdrav život.

Ishrana je jako bitan faktor čovjekovog života. Pravilna ishrana može Vas spasiti mnogih zdravstvenih problema u životu za koje niste ni svjesni da su uzrokovani nepravilnom ishranom. Pružamo Vam edukaciju po pitanju ishrane. Sa nama vaše zdravlje dobija jednu novu dimenziju. Vi upravljate svojim zdravljem, a ne ono Vama!
Konretno, naše usluge su:

    fitness i kardio sala za Vas koji ste odlučni u tome da uradite nešto dobro za sebe
    različiti paketi članarina u kojima se mogu pronaći sve osobe, različitih starosnih kategorija
    personalni trener
    prof. Munir Selimović
    individualna fizička priprema sportaša (sve kategorije i sportovi)
    fizička priprema ekipa
    suplementacija
    programi ishrane (sa ciljem)


Foto galerija je trenutno prazna.