PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Fitness centar StarSport BBI Centar

SARAJEVO, Trg djece Sarajeva 1

Mjesto za duševno zadovoljstvo i zapanjujući izgled.

Fitness centar StarSport BBI Centar

Adresa Trg djece Sarajeva 1
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 033 259 765
Fax -
E-mail
Web -

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

Fitness Centar STAR SPORT na 5 spratu BBI Centra opremljen je Tehno Gym spravama idealnim za definiciju vaše linije. Osim fitnessa i aerobica, u sklopu centra nalazi se i protein bar, gdje se možete opustiti nakon rekreacije.

Cardio linija: Excite run, excite jog

Najmodernije trake za trčanje namijenjene za profesionalnu upotrebu, proizvedene su po najnovijoj tehnologiji.

Traka za trčanje utječe na smanjenje masnih naslaga, poboljšava respiratornu funkciju, ima pozitivne efekte na arterijski pritisak i kardiovaskularni sistem , a uz sve to oblikuje sve mišiće nogu.

Excite wave

Fitness Centar STAR SPORT posjeduje i Cardio Wave, koji ima svoj prepoznatljiv ritam, koji stimulira muzikalnost pokreta. Ova osobina ga izdvaja od ostalih kardio sprava jer daje mogućnost da se vježba u vlastitom ritmu ili u ritmu muzike.

Ovo je revolucionalna sprava koja doprinosi najefikasnijoj potrošnji kalorija i u isto vrijeme oblikuje mišiće, zahvaljujući aktivaciji gluteusa. Izvođenjem različitih pokreta prilikom vježbanja moguće je podešavati intenzitet vježbanja, poboljšati koordinaciju pokreta.

Excite synchro

Eliptična sprava za profesionalnu upotrebu dizajnirana da oponaša nordijsko skijanje, kao i penjanje uz planinu, korištenjem i ruku i nogu.

Minimalan razmak između dva gazišta kojim se osigurava prirodni položaj stopala je također jedna od bitnih karakteristika. Ima senzore na ručkama uz pomoć kojih se poboljšava efikasnost vježbanja, podešava opterećenje i mijenjaju programi.

Ova sprava ima zadatak da pomogne u koordinaciji pokreta i ravnoteži tijela tako da je pogodna i za sportaše i za rekreativce u godinama.

Excite bike

Jako atraktivan proizvod sa posebno projektiranim ergonomskim oblikom i mekim, ugodnim materijalima na dodir.

Ovo je sprava za aerobna vježbanja koja učvršćuje noge i gluteus. Jednostavna je i zabavna, poboljšava respiratorni kapacitet, a ujedno i jača kardiovaskularni sistem. Doprinosi smanjenju masnih naslaga, harmoniji tijela i duhovnoj smirenosti.

Excite step

Steper za profesionalnu upotrebu je idealan za oblikovanje nogu i gluteusa i odličan je za jačanje kardiovaskularnog sistema. Neovisan rad obje noge pomaže u koordinaciji pokreta i ravnoteži tijela. Efikasan je za nestajanje masnog tkiva, oblikovanju mišića i poboljšanju kondicije.

Aerobik

Termin Aerobics (aerobika) podrazumijeva sustav vježbanja za poboljšanje funkcionalnih sposobnosti u svakodnevnom životu. Aerobik podrazumjeva vježbe izdržljivosti, vježbe snage(obično težinom svog tjela ili malim opterećenjem) i vježbe gipkosti. Postoji mnogo vrsta aerobnog treninga, ovisno o vrsti muzike koja se primjenjuje ili od pomagala, pa i od kreativnosti instruktora (trenera) koji razvijaju programe vježbanja. Hi & Low aerobik značajno sagorijeva masti i razvija aerobne sposobnosti. Uz ovu vrstu treninga mogu se uklopiti vježbe snage (obično za mišiće trbuha i zadnjice) uz obavezne vježbe istezanja na kraju treninga. Ovaj način vježbanja razvija tonus i gipkost mišića.

Pilates

Pilates je zapravo sinteza između zapadnih i istočnih fizičkih sistema. Metoda pilatesa obrađuje disanje u skladu s pokretima tijela, mehaniku tijela, ravnoteže, koordinacije, pravilnog pozicioniranja tijela, svijest o prostoru, snagu i fleksibilnost. Sve se vježbe izvode vrlo lagano, bez naglih pokreta ili pocupkivanja u mjestu, što ih ne čini lakšim za izvedbu od drugih popularnih oblika tjelovježbe, budući da se radi o izometričnim vježbama koje traže izdržljivost. Treba naglasiti da se kod takovog vježbanja mišićni volumen ne pojačava, već postaje elastičan, vretenast i gibak.

Bilo da se radi o aerobiku ili treningu sa ličnim trenerom, u Fitness centru Star Sport, školovano i ljubazno osblje, pobrinut će se za vašu formu i zdravlje. Star Sport fitness centar sigurno će pronaći pravu kombinaciju tjelovježbe za vaše duševno zadovoljstvo i zapanjujući izgled.

FITNESS CENTAR STAR SPORT

CJENOVNIK

MJESEČNA PRETPLATA SA POPUSTOM OD 20% do

                                        MJESEČNA PRETPLATA                  OD 07.30 DO 14.30 h
8 termina (2x sedmično) 55,00KM  45,00 KM
12 termina (3x sedmično) 70,00KM  55,00 KM
16 termina (4x sedmično) 80,00KM  65,00 KM
All inclusive 100,00KM  80,00 KM
Po terminu 10,00KM  
STAR CARD
5 termina 40,00KM  
10 termina 70,00KM  
ZA 3 MJESECA
24 termina (8 termina mjesečno) 130,00KM  
36 termina (12 termina mjesečno)

170,00KM

 

 
PERSONAL TRAINER
po času 10,00KM