PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Fitness & Aerobic club Elite

ZENICA, Sportska dvorana Arena Zenica

Budite i Vi član Fitness-aerobic cluba Elite!

Fitness & Aerobic club Elite

Adresa Sportska dvorana Arena Zenica
Mjesto 72000 Zenica
Telefon 061 813 184
Fax
E-mail fitness-aerobic@hotmail.com
Web www.fitness-aerobic.com.ba

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

Fitness-aerobic club „Elite" otvoren je u oktobru 2009 godine.
Nalazi se u Zenici, u sklopu sportske dvorane Arena Zenica, koja se nalazi u ulici Aleja Šehida - Kamberovića Polje bb.
Treninzi se odvijaju u čistom, lijepo uređenom prostoru u fitness studiju, sa mogučnosti korištenja svlačinoca i tuševa. Fitness club je opremljen sa najmodernijim fitnes spravama i punim trenažnim programom.
Posebnost ovog objekta čini aerobic sala, koja je obložena mekim tatami podlogama, gdje treninge tae bo-a i aerobica čini sigurnim i podnošljivim. Posebno je važno da u zimskom periodu raspolažemo sa podnim parnim grijanjem, što vježbanje i treninge cini ugodnijim. Dok u proljetnim i ljetnim uslovima cini svježim i ugodnijim sa punim kapacitetom kisika, koje obezbjeduju izmjena ventilacije i klima uredaji.
U sklopu Fitnes studija nalazi se i wellness program, koji je oprmeljen sa saunom i jacuzzijem.

Treninge u našem klubu radite pod stručnim nadzorom visoko educiranih voditelja, sportista i zdravstvenog osoblja.

Programe koje provodimo u okviru fitness cluba su strogo disciplinovani i tačno dozirani na osnovu mogućnosti i sposobnosti rekreativaca.
Borilačke vještine Elite fight camp, po prvi put u BiH nudi mogućnost obuke MuayThai, Kickboxing, M.M.A. intenzivno,efektivno i sigurno Program uključuje intenzivan trening, prehrambene smjernice i profesionalnog trenera,koji vas može dovesti i do profesionalne karijere!

Fitness
Treninzi se odvijaju u čistom, lijepo uređenom prostoru u fitness studiju, sa mogučnosti korištenja svlačinoca i tuševa. Fitness club je opremljen sa najmodernijim fitnes spravama i punim trenažnim programom. Posebnost ovog objekta čini aerobic sala, koja je obložena mekim tatami podlogama, gdje treninge Tae Boo-a i aerobica čini sigurnim i podnošljivim. Posebno je važno da u zimskom periodu raspolažemo sa podnim parnim grijanjem, što vježbanje i treninge cini ugodnijim. Dok u proljetnim i ljetnim uslovima cini svježim i ugodnijim sa punim kapacitetom kisika, koje obezbjeduju izmjena ventilacije i klima uredaji.

Tae bo
Tae bo je aerobik vježba ciji je osnivac Billy Blanks, koji je ujedno trenirao taekwondo i doprinijeo uspjehu cardio-boxing programa koji je prvi takve vrste doživio komercijalni uspjeh. Historija U tom sportu koriste se pokreti iz borbenih sportova i služi promociji fitnessa. Sama rijec je nastala iz pocetnih slogova dva sporta - taekwando i boks. Blanks je poslije objasnio naziv tae bo (Total Awareness Excellence Body Obedience), te 1989. pocinje kombinirati muziku sa elementima iz taekwando-a i boksa, da bi postigao intenzivniji trening. Ubrzo su mnoge slavne licnosti medu kojima je i Paula Abdul angažirale Blanksa za licnog trenera, pa se na tržište pocela izbacivati masa video kaseta sa vježbama tako da je 1990. pocela manija vježbanja. Mnogi sportski centri su nudili programe slicne tae bo-u, koji su se temeljili na kickboxu, kao što je spomenuto u popularnoj pjesmi grupe Train "Drops of Jupiter". Iako je masovno ludilo za vježbanjem bilo kratkog vijeka, video kasete i DVD izdanja se i dalje dobro prodaju širom svijeta i nude kao sastavni dio programa u mnogim fitness centrima. Tae bo ukljucuje udarce iz karatea, ali nije predvideno za borbu ili samoodbranu. Nema obaranja, hrvanja ili borbe na tlu. Kreairan je da bi se poboljšalo zdravlje, potakla kondicija i izdržljivost putem pokreta.

Wellness
Rucna masaža je najstarija i najbolja prirodna metoda za zdravlje i održavanje tijela.. Masaža je jedan od najstarijih oblika terapeutskog iscjeljivanja, a primjenjuje se vjekovima Zbog nepotpunog poznavanja covjekove fiziologije i anatomije, sve su klasifikacije i teorije bile nepotpune jer se vecina njih nije oslanjala na znanost, vec je bila proizvod religioznih i misticnih zabluda. Tek u zadnjoj cetvrtini 19. st. zapocela je znanstvena razrada i istraživanja fiziološkog djelovanja masaže na ljudski organizam. Prema cilju primjene danas masaže dijelimo na: medicinsku, sportsku i kozmeticku. Najcešci zahvati na sportsko-medicinskoj su gladenje, trljanje, gnjecenje i vibracija.