PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Eco selo - Eco Futura

SARAJEVO, Hreša, 12 km od Sarajeva

Tamo gdje bajka počinje...

Eco selo - Eco Futura

Adresa Hreša, 12 km od Sarajeva
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 066 986 954, 066 906 299
Fax
E-mail
Web http://www.ecofutura.ba

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

Eko selo leži na udaljenosti od 12 km od starog dijela Sarajeva, na području Hreše.
Smješteno je u prekrasnom ambijentu netaknute prirode, bogate raznovrsnom florom i faunom. Izrazito čisti zrak i voda imaju ljekovita svojstva jer nema industrijskih objekata koji bi remetili prirodne pogodnosti ovog područja. Jedinstvena mješavina gustih stoljetnih crnogoričnih i bjelogoričnih stabala te mnogobrojno ljekovito bilje daju ovom mjestu dodatni šarm i bajkovitost.

Rekreacija
U eko selu imat ćete mogućnost rekreacije i zabave na odlično uređenim sportskim terenima za mini fudbal, košarku, odbojku u pijesku, mini golf i bočanje. Nudimo vam i mogućnost iznajmljivanja brdskih bicikala koje možete voziti na izvrsnim prirodnim stazama u blizini našeg sela!
Pored lagane ambijentalne muzike na klaviru očekuju vas i razni umjetnički performansi, projekcije filmova te mala biblioteka.
Naše eko selo je idealno mjesto za druženje u nesvakidašnjem okruženju!

Završena su prve dionice tree climbing-a! Svaki dan možete doći po vašu dnevnu dozu adrenalina. Imamo zahtjevnije i manje zahtjevna dionice prema vašem izboru. Dobrodošli!

Masaža
Poznato je da masaža pospješuje cirkulaciju krvi, vodi povećanju broja crvenih krvnih zrnaca, ubrzava izbacivanje toksina i poboljšava tonus mišića – što su samo neke od dobrobiti masaže na fizičkom nivou, a ima ih mnogo više. Kako bismo osigurali vaše potpuno uživanje i opuštanje, nudimo vam izbor svakodnevne masaže koju vam pruža naše stručno i ljubazno osoblje.

Yoga
Odmor znači promjenu aktivnosti! Jedna od najboljih aktivnosti koju sebi možete priuštiti na odmoru, a koja vam omogućuje potpunu psihofizičku relaksaciju je svakako joga. Nudimo vam vođene časove, a najbolje od svega jeste da ritam birate vi.
Naš instruktor joge će vas upoznati sa metodama opuštanja, te osnovama jogičkih asana (tjelesnih položaja) prilagođenih vašim individualnim potrebama i trenutnim mogućnostima. Takođe ćete naučiti, pomoću jednostavnih tehnika, kako postati svjesni unutrašnjeg protoka energije, a naročito kako transformisati stres u pozitivnu silu.

Ecolend
Maštovito uređen dječiji zabavni park prostire se na 2000 m². Osmišljen je da današnjem djetetu omogući kvalitetnu igru punu iznenađenja i uzbudljive zabave, zajedno sa edukativnim sadržajem. Park će obuhvatati stazu za sankanje, slamnate kućice za igru i kućice na drveću, mini teatar na otvorenom, trim staze, ljuljačke i penjalice. Zašto biste doveli vašu djecu baš u Ecoland?
Iz jednostavnog razloga jer su sve sprave i igračke dizajnirane i projektovane na način da povoljno utiču na djetetovo zdravlje, uravnotežen razvoj i ponašanje, motoriku te razvijanje ekološke svijesti. Također, napravljene su od prirodnih materijala: drveta, slame, kamena i eko boja. Kao takve pružaju svojevrsnu alternativu i zamjenu djeci za višesatno sjedenje za kompjuterom i televizijom ili igranje na asfaltu.

Izleti
Vodopad Skakavac - Visok je 98 m, a odlikuje se izuzetnom ljepotom iako nema veliki protok vode, naročito zimi kada njegov slap okuje led oblikujući fantastične prizore. Vegetacija oko samog vodopada obiluje endemičnim i relikatnim biljkama. Guste šume različitih vrsta stvaraju predivan, magičan ambijent i mirni sklad. Osjećaj je predivan kada šetate šumom, slušate cvrkut ptica i osjećate miris čempresa. Osim za šetnju i odmor u prirodi, staze na Skakavcu su poznate i ljubiteljima planinskog biciklizma. Nesvakidašnja ljepota čini ovo iskustvo zaista nezaboravnim.
Pećina Orlovača - Pećina Orlovača jedna je od najljepših pećina na prostoru BiH. Uljepšana je nizovima draperija najtananijeg izgleda i najrazličitijih formi. Potpun pejzaž obogaćuju prekrasni salivi poput okamenjenih vodopada, koloritno dajući pećini savršen ambijentalni dizajn. Bigrene kade različitih veličina ispunjene vodom daju kompletan inventar pećinskog nakita. Orlovača je izvanredan speleološki objekat, u kome je živio Pećinski medvjed (Ursus speleus), daleki predak mrkog medvjeda (Ursus arctos), prije više od 16 000 godina. Pećina je stanište najugroženije grupe sisara u Evropi – slijepog miša (Microc hipoptrea), koji pripada endemskoj entemofauni. Boravak u ovoj pećini vas zaista neće ostaviti ravnodušnima.
Sarajevo grad - Sarajevo je poznato i kao evropski Jerusalem. Mjesto je gdje se susreću Istok i Zapad u svom punom jeku. Mješavina ovih uticaja stvorila je specifično raspoloženje koje ono nosi sa sobom, pa će vam zasigurno biti zanimljivo i impresivno doživjeti ovaj grad u srcu Evrope. Njegov ukras su i prijateljski naklonjeni i srdačni stanovnici, sretni zbog svakog dobronamjernog gosta. Postoji i izjava: "Ako želite steći prijatelje dođite u Bosnu i Hercegovinu!"