PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Dvorana Ramiz Salčin

SARAJEVO, Semira Frašte bb

Dvorana Ramiz Salčin

Adresa Semira Frašte bb
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 033 467-446
Fax -
E-mail -
Web -

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

Dvorana na Mojmilu sagrađena je za potrebe 14. Zimskih olimpijskih igara 1984. i bila je u funkciji do 1992. godine, kada je zapaljena sa agresorskih položaja. Dvanaest godina kasnije počeli su radovi na njenoj obnovi, a svečano otvorenje obnovljene dvorane upriličeno je 9. februara 2007. godine, kada je olimpijska ljepotica zasjala u novom sjaju i pod novim imenom: dvorana "Ramiz Salčin". Sportisti Sarajeva dobili su natrag višefunkcionalnu dvoranu kapaciteta oko 1.500 gledalaca. Općina Novi Grad bila je investitor kompletne rekonstrukcije.
Danas je dvorana dom mnogih sportskih kolektiva koji svoje aktivnosti provode na području novogradske općine: RK Bosna Sarajevo, ŽKK Željezničar, 3K Sarajevo, Škola fudbala Novi Grad, OKI Fantomi Sarajevo......

Mnogi od njih su u prvim godinama nakon obnove kroz ugovore o besplatnom korištenju dvorane dobili znatne podsticaje od Općine Novi Grad Sarajevo u razvoju masovnog i profesionalnog sporta i istovremeno promovisali dvoranu kao prestižni sportski objekat.  
Dvorana je takvih gabarita da se u njoj mogu održavati i međunarodna takmičenja. Pomenuti sportski kapacitet zasigurno je i jedan od nosilaca razvoja Općine Novi Grad Sarajevo i Grada Sarajeva.

Uz sportske aktivnosti, dvorana je pogodna i za održavanje sajamskih aktivnosti i većih poslovnih susreta. Buduće aktivnosti ići će u pravcu brendiranja dvorane.