PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Diving & Rafting center "Una-Aquarius"

BIHAć, Bosanska 22

Naša ponuda je više od raftinga

Diving & Rafting center

Adresa Bosanska 22
Mjesto 77000 Bihać
Telefon 061 463 355
Fax
E-mail info@una-aquarius.org
Web www.una-aquarius.org

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

Dan ispunjen zabavom i raftingom u Bosni i Hercegovini na najljepšim dijelovima rijeke Une uspomena je i doživljaj koji ćete poželjeti ponoviti. Očekuju vas najatraktivna lokacija za rafting izlet u Bosni i Hercegovini i slobodno možemo reći – jedna od najljepših na svijetu! Cestovno udaljen od Zagreba samo 2 sata, a od Plitvičkih jezera pola sata, rafting na rijeci Uni pravi je izbor za uzbudljiv put sa prijateljima, kolegama s posla ili porodice avanturističkog duha.

Rafting postaje sve popularniji sport i dostupan je svim uzrastima od 7 do 77 godina starosti. Za rekreativno bavljenje raftingom nije potrebno posebno predznanje. Dovoljno je biti propisno opremljen i pratiti uputstva skipera koji upravljaju čamcima i brinu se o sigurnosti učesnika raftinga. Uputstva skipera se odnose na način upotrebe opreme, informacije o karakteristikama staze i sigurnosne informacije.

Rafting čamac je izrađen od specijalnog višeslojnog materijala HYPALON koji je vrlo otporan na vanjske uticaje i mehanička oštećenja. Sastoji se od više komora ispunjenih zrakom, radi čega je nepotopljiv i ima vrlo dobre plovne osobine. Tip rafting čamca je određen karakteristikama staze.Na rijeci Uni u najčešćoj upotrebi su čamci za 7, 9 i 11 osoba.

Za potpunu sigurnost učesnika neophodna je odgovarajuća oprema koja se sastoji od neoprenskih hlača, neoprenskih čizmica, pojasa za spašavanje, kacige, vesla i po potrebi neoprenskih rukavica. Kompletna oprema ima izrazitu pozitivnu plovnost, što garantuje sigurno održavanje raftera na površini vode u slučaju prevrtanja ili ispadanja iz čamca.

Team i oprema

U našoj našoj agenciji radi osoblje sa dugogodišnjim iskustvom u organizaciji sporta na vodi. Odlični poznavaoci rijeke Une i njenih osobina sa dobro izgrađenim timom spremnim da odgovori na sve izazove. Oprema sa kojom rasapolažemo je savremena i provjerena, optimalno prilagođena uslovima u kojima se koristi. Naš kapacitet nije ograničen, i u stanju smo ponuditi cjelokupan servis za sve prijavljene učesnike raftinga.

Rafting ponuda uključuje:
Skiper, kompletna neoprenska oprema, kaciga, prsluk, anorak, prevoz do starta i od cilja do lokacije smještaja učesnika, osiguranje, turistička taksa,

Pogodnosti:
Gratis za učesnike raftinga čiji je rođendan na dan izleta,
15 % popusta za učenike i studenta,
Gratis ručak za grupe od 16 i više osoba