PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Bijeli Una Rafting

BIHAć, Klokot, Pecikovići bb

Mjesto za uživanje u ljepotama rijeke Une

Bijeli Una Rafting

Adresa Klokot, Pecikovići bb
Mjesto 77000 Bihać
Telefon 037 380 222
Fax 037 380 180
E-mail raftbeli@bih.net.ba
Web www.una-rafting.ba

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

Una Regata Sport Bijeli d.o.o. djeluje na tržištu Bosne i Hercegovine već preko jedne decenije.

Osnivač je dugogodišnji trener i selektor bosansko-hercegovačke reprezentacije u kajaku na divljim vodama,koji je pored mnogih osvojenih nacionalnih i internacionalnih takmičenja još za vrijeme bivše Jugoslavije, nastavio svoju sportsku karijeru i trenirao mlade 1996 godine na Olimpijadu u Atlanti u Sjedinjenim Američkim Državama i 2004 za Olimpijadu u Atini u Grčkoj.

Ovako i Vi možete provesti jedan aktivan vikend sa svojim prijateljima ili radnim kolegama!

Prvi dan Dolazak u večernjim satima u rafting centar »Sport Bijeli«. Doček uz piće dobrodošlice ˝Bijelova rafterica˝. Smještaj gostiju i večera.

Drugi dan

Doručak od 07:00 – 09:30.

Pripreme i odlazak na rafting. Nudimo Vam 4 etape:

R1: Š t r b a č k i B u k – L o h o v o /18 km/ Težina vode 4-5 stepena prvi dio, 1-2 stepena drugi dio. Najatraktivniji i najuzbudljiviji dio staze, netaknuti dio prirode. Rafting traje ca. 4 sata.

R2: K o s t e l a – G r m u š a /15 km/ Težina vode 2 – 3 stepena, sa dosta brzaka i slapova. Rafting na ovoj stazi traje 3 sata.

R3: K o s t e l a – B o s a n s k a K r u p a /24 km/ (Produžetak druge etape) Veoma atraktivna etapa, najduža uz mnogo slapova i kaskada. Težina vode 2 do 3 stepena. Ovu etapu preporučujemo onima, koji vole opuštanje i duži provod na vodi. Namjenjena je svim uzrastima.

R4: N o ć n i r a f t i n g uz baklje /6 km/ Start u 21 h. Ova etapa Vas vodi kroz najuži dio grada. Traje 1,5 sat s kratkom pauzom u Pivnici uz samu obalu rijeke Une. Veliko pivo je uključeno u cijenu. Cijene su ostale iste , zavisno od veličine grupe.

Nakon raftinga Vas očekuje piknik uz specijalitete naše domaće tradicionalne kuhinje. Po završetku raftinga gosti mogu da provedu vrijeme u šetnji dolinom rijeke Klokot, a ostalim se nude aktivnosti kao što su tenis, bilijar, pikado i mali nogomet. Aktivan odmor možete provesti uz sunčanje i kupanje u bazenu, čije je korištenje uključeno u cijenu smještaja. Ostali gosti mogu da uživaju u ribarenju na reviru rijeke Klokota, koji je udaljen samo 30 m od smještajnog kapaciteta.
Ukoliko želite upoznati okolinu, možemo Vam organizirati razgledanje grada ili dijelova našeg kantona uz gradskog vodiča. Isto tako iznajmljujemo bicikla i organiziramo za Vas planinarenje uz vodiče. Pored navednih aktivnosti, svim onim koji imaju interesa da upoznaju vještine kajaka na vodi, dajemo osnovne i napredne tečajeve. Tečajevi kajaka mogu da traju i do 7 dana, ovisno o Vašoj spremnosti. U našim smještajnim kapacitetima posjedujemo mjesta za 60 osoba.
Nakon aktivnosti je uobičajeno predviđena večera, a po tom zabava uz živu muziku, po dogovoru, do kasno u noć.

Ponude za meni za piknik nakon raftinga, večeru i ručak odabirate Vi. Ovisno o meniju, kojeg odaberete cijene po osobi se kreću od € 5,00 - € 15,00
Noćenje u našim smještajnim kapacitetima, dvokrevetne sobe s kupatilima, iznose po osobi € 16,00
Doručak je uključen u cijenu.
Mogućnost kampovanja na upit (po osobi) € 5,00
Mali nogomet 1 h € 15,00
Tenis 1 h € 5,00
Gratis su piće dobrodošlice i korištenje bazena za kupanje. Piće koje nije kupljeno kod nas nije dozvoljeno konzumirati niti u sobama niti u našim rafting centrima.
Rafting cijena uključuje: kompletnu neoprensku opremu, skipera, prevoz busom do starta i nazad. U jednom rafting spuštanju možemo da primimo do 100 osoba.
Organizator grupe u kojoj minimalno 20 osoba uzimaju učešće na raftingu, ima gratis rafting spuštanje odabarane etape. Grupa, koja ima minimalno 40 osoba, ima dva gratis raftinga već odabrane etape.
Agencijska provizija je na rafting i noćenje 10% Rezervacije možete poslati preko elektronske pošte ili nas kontaktirati na gore navedne kontakt telefone.