PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Banja Dvorovi

BIJELJINA,

Zeleno ostrvo u Semberiji

Banja Dvorovi

Adresa
Mjesto 76300 Bijeljina
Telefon 055 350 626, 055 350 616
Fax
E-mail banjadvorovi@spinter.net
Web www.banjadvorovi.com

 

Možete nas pronaći i u sportovima:

 

Opis centra

Uprkos svekolikoj raskoši semberske ravnice: zelenilu, lijepim naseljima, plodnim njivama, uređenim voćnjacima, dobrim putevima i obalama velikih rijeka Save i Drine, banja Dvorovi izgleda kao zeleno ostrvo u moru te ravne ljepote. Ova banja ima parkove, cvijetnjake, aleje, sportske terene, pet bazena, od kojih je jedan olimpijskih dimenzija, hotel "Sveti Stefan", restorane, seoska dvorišta prepuna zelenila i sa lijepo uređenim kućama, dobro snabdjevene samoposluge, pečenjare...

Ipak, najvrednije u svemu tome jeste blagotvorna geotermalna voda sa temperaturom od 75 Celzijusovih stepeni, koja je izvire sa dubine od 1300 metara. Kod staklene piramide, ispod koje je, u središnjem dijelu banjskog kompleksa, velika bušotina, piše i "da je voda u Dvorovima natrijumsko-kalcijumsko-hidrokarbonatno-hloridna blago alkalna" - to je ono što čini blagotvornost te vode.

Hidrolozi tvrde da je ispod Semberije i Mačve ogromno jezero te vrele skoro laboratorijski čiste vode, nastalo vjekovnim poniranjem voda rijeke Drine kada izbije iza planine Gučevo.

Bazene i sportske terene svakodnevno ljeti posjeti više od šest hiljada gostiju iz Semberije, Podmajevičkog kraja, Podrinja, Mačve, Srema i Posavine. Uprkos tome što izgleda da je taj dio banje prenatrpan u njemu se uvijek može naći dovoljno mjesta za kupanje, odmor, razonodu i rekreaciju, jer postoje bazeni za najmanju djecu, omladinu i za one najsposobnije.

Sport

- Tokom godine organizujemo i pripremu brojnih sportskih ekipa i reprezentacija: košarkaških, fudbalskih, odbojkaških, rukometnih, teniskih i drugih. Imamo i terene za odbojku i fudbal na pijesku. Ono što nam je najvažnije jeste da sve te ekipe kasnije u ligaškom takmičenju ostvaruju visoke rezultate, a da naši pacijenti koje dovezu sanitetska kola kasnije mogu pješice da se oporavljeni i izliječeni vrate kućama, ne krije zadovoljstvo direktor Svetislav Lopandić.