PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

UKBV Dragon

SARAJEVO, Branislava Nušića 95

Znaš li se braniti ?

UKBV Dragon

Adresa Branislava Nušića 95
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 061 819 694
Fax
E-mail info@dragonbih.com
Web www.dragonbih.com

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Vršimo obuku svih polaznika u okviru borilačke vještine Wing Chun. Osposobljavanje i podizanje psihomotoričkih sposobnosti na viši nivo, rezultat obuke je podizanje vlastitog samopouzdanja te osposobljavanje za samoodbranbeno dijelovanje. Kvalitetna edukacija, stručan pristup, treninzi, seminari, takmičenja, druženja i putovanja!

Mjesto treninga: OŠ Aleksa Šantić Nedžarići

Imena trenera i stručne kvalifikacije: Team lider Mirza Pašić prof,

Klub praktikuje Wing Chun Kung fu. Ovaj stil je danas najpopularniji stil kung fu-a kojih ima preko 500. Jedan je od najmlađih stilova, koristi se u rekreativne svrhe, vojno policijski, samoodbrambene te u sklopu sistema borenja San da, kwo shu, lei tai i san shou.

Organizatori smo brojnih seminara gdje su gosti bili istaknuti svjetski i europski instruktori, sportisti i sportski stručnjaci kao što su: Milan Prosenica, Mario Colona, Djore Kostovski, Predrag Koviljac i dr. Također gostovali smo na mnogim seminarima izvan BiH, te prisustvovali smo seminaru Grandmastera William Cheunga 15. i 16.11.2008. godine u Sremskoj Mitrovici na poziv Si Fu Predraga Koviljac. Učestvovali u organizaciji seminara Grandmaster William Cheungom u Živinicama i Sarajevu. Klub „Dragon“ osnovao je Savez Tradicionalnog Wing Chuna čiji je član. Wing Chun Kung fu „Dragon“ danas predstavlja jedan od najkvalitetniji klubova u BiH, kvalitetom rada, dosadašnjim rezultatima i što je najvažnije odlikuje se visokim stepenom stručnog rada i selektivnog pristupa učenicima u cilju što bolje edukacije polaznika. Aktivno sudjelujemo na svim značajnim seminarima u BiH i regiji.

Foto galerija je trenutno prazna.