PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Udruženje građana GIRO DI SARAJEVO

SARAJEVO, Geteova 6

UG za promociju urbanog biciklizma

Udruženje građana GIRO DI SARAJEVO

Adresa Geteova 6
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 061 215 097
Fax
E-mail info@girodisarajevo.ba
Web www.girodisarajevo.ba

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Mi smo građani Sarajeva, biciklisti i ujedno entuzijasti. Ne volimo fotelje kao i kritikovati a ne djelovati u isto vrijeme. Volimo pedalanje kao i svoj grad. Zato i postojimo. U vrijeme kada oni koji mogu ne rade ništa, a oni koji žele da urade nešto misle da ne mogu, nas cilj je da pokažemo svima kako je sve moguće kada postoji dovoljno velika želja.

Udruženje građana Giro di Sarajevo proizašlo je iz neformalne grupe građana koja je organizovala najmnogoljudniju rekretivnu biciklisitičku utrku ulicama grada Sarajeva u njegovoj historiji i time pokrenula stvari «s mrtve tačke». Naše postojanje datira od početka 2009. godine a za bicikliste grada Sarajeva već smo napravili više nego što je sama vlast od osnutka moderne bosanske države.

Udruženje građana Giro di Sarajevo ima vlastiti Organizaciono-Sigurnosni tim, koji je oformljen kako bi obezbjeđivao rute na našim utrkama i drugim projektima.

Tim broji 10 članova s tim da treba naglasiti da svi članovi tima su iskusni biciklisti koji su upoznati sa Zakonom o osnovama bezbjednosti u saobraćaju. Svi posjeduju kvalitetnu opremu kako bi u svakom trenutku mogli pružiti podršku svim učesnicima na bilo kojem događaju u našoj organizaciji.

OS tim također surađuje i sa drugim organizacijama na njihovim projektima, kako savjetodavno, tako i u praktičnom smislu. Dovoljno je samo da na vrijeme kontaktirate čelne ljude našeg udruženja i rado ćemo se odazvati na bilo koji upit za saradnju na svim projektima koji promovišu zdrav i kvalitetan način života u našoj zajednici.

Foto galerija je trenutno prazna.