PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Teniski klub Royal Bosna Visoko

VISOKO,

Teniski klub Royal Bosna Visoko

Adresa
Mjesto 71300 Visoko
Telefon 062 826 530, 061 781 997
Fax
E-mail
Web

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

U novembru 2008. godine osnovan je Teniski klub „Royal Bosna"  Visoko koji je registrovan u Teniskom Savezu Bosne i Hercegovine, kantonalnom sportskom Savezu, kao i u Općinskom Savezu Visoko. T.K. „Royal Bosna" Visoko egzistira u sklopu teniskog centra Arnautovići bb, kod „Kovine", u prelijepom prirodnom okruženju, gdje se nalaze tri teniska igrališta, jedno fudbalsko igralište, jedno igralište za odbojku na pijesku i badminton. T.K. „Royal Bosna" trenutno broji oko 100 članova raznih uzrasta (pioniri, kadeti, seniori, veterani, rekreativci). Od tri teniska terena, jedan je pokriven rasvjetom za noćno igranje.

T.K. „Royal Bosna" trenutno broji oko 100 članova raznih uzrasta (pioniri, kadeti, seniori, veterani, rekreativci). Od tri teniska terena, jedan je pokriven rasvjetom za noćno igranje. Trener kluba je Nedžad Halač , trener sa mnogim uspjesima u prošlosti i godinama iskustva .

Royal tenis klub je mjesto koje pomaže poduzećima, djeci , omladini i ostalim građanima da bi postigli i održali jedan od najvećih darova ” dobro zdravlja ” .Osobna postignuća , kao što su samopoštovanje i samomotivacije kroz sport , koje će stvoriti ogromne prednosti za sve , kako društvo tako i zdravu porodicu .

Teniski klub Royal posjeduje tri teniska terena sa zemljanom podlogom  , iznajmljivanje jednog od ovih terena u vremenskom periodu od jednog sata kosta 5 KM do 15:00 , a poslije 15:00  1 h kosta 7 KM . Pored iznajmljivanja terena tu su i privatni časovi tenisa za one koji žele poboljšati svoje sposobnosti .

Uspjeh T.K. ” Royal Bosna” ogleda se kroz nekoliko segmenata razvoja centra kao što su usluge koje nudi kroz centar , zapošljavanje iskusnih i talentiranih trenera , uspješno organizovanih brojnih turnira bilo to za veterane ili mlađe kategorije .

Teniska škola­
Školu tenisa , teniskog kluba Royal vodi trener a ujedno i predsjednik kluba Halač Nedžad . Profesor tjelesnog odgoja i trener tenisa sa iskustvom i nizom uspjeha .

„Royal Bosna" trenutno broji oko 100 članova raznih uzrasta (pioniri, kadeti, seniori, veterani, rekreativci). Cijena je 70 KM mjesečno sa treningom dva puta sedmično ili 100 KM, sa treningom tri puta sedmično u toku tog mjeseca.

Ciljevi škole tenisa pored tehnike i samog igranja tenisa  su :
Izgrađivanje i njegovanje sportskog duha, odnosno pravilnog odnosa prema sportu kod pojedinaca i udruženja
Pravilan razvoj djece kroz sport
Stvaranje punovredne, sposobne, zdrave ličnosti deteta.
Otkrivanje, vođenje i praćenje nadarene dece.

Tereni teniskog kluba Royal nalaze se na ulazu u Visoko . Za lakšu orijentaciju i nalaženje terena pogledajte kartu ispod , na karti lahko možete uočiti terene .

Foto galerija je trenutno prazna.