PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Teniski klub Sporting Sarajevo

SARAJEVO, Patriotske lige 28

Vrhunski uslovi treninga

Teniski klub Sporting  Sarajevo

Adresa Patriotske lige 28
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 033 220 466, 061 275 470
Fax 033 220 466
E-mail
Web www.tcsporting.com

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Teniski klub "Sporting” osnovan je 16.01.1998. godine u Sarajevu. Osim ATP Challenger-a TK "Sporting” je organizator mnogih domaćih teniskih turnira, te juniorskih turnira iz europskog kalendara (ETA). Jedan od ETA-inih turnira je svakako „Sporting Open 12 & under", koji se nalazi na europskom teniskom kalendaru, taklo da smo na ovaj način zaokružili kategorije tenisa od samog početka takmičenja, pa do, naravno, ATP profesionalnog tenisa

Trenutno članstvo ovoga kluba čini oko 50 mladih takmičara, koji su do sada ostvarili zapažene rezultate, ne samo na domaćoj, nego i na međunarodnoj teniskoj sceni. Tu moramo istaći da uz takmičarski tenis, TK „Sporting" užurbano radi na omasovljavanju teniskog sporta u Sarajevu i trenutno početnu tenisku školu ovoga kluba pohađa preko 50 mališana starosne dobi od 4  pa do 15 godina.

Rad u klubu sačinjavaju četiri teniska trenera licencirana po međunarodnim standardima koji svojim profesionalnim pristupom, kako takmičarima, tako i početnicima ulijevaju povjerenje da svi naši članovi u klubu ostanu u teniskom sportu i budu aktivni sudionici u organizacijama raznih teniskih manifestacija u Sarajevu.

Jedan od članova TK „Sporting"-a je i Mirza Bašić, koji je bio prvi reket Europe u konkurenciji do 16. godina, a koji trenutno zauzima mjesto među top 10 juniora svijeta na ITF ljestvici, pred kojim, po sudu istaknutih teniskih stručnjaka, predstoji blistava budućnost.
Teniski klub "Sporting” uspješnim organiziranjem ATP turnira iz serije Challenger u glavnom gradu Bosne i Hercegovine zaslužio je povjerenje ATP-a, najveće svjetske teniske asocijacije,  te dobio njihovu dozvolu da nastavi sa organizacijom ovoga turnira i u 2009. godini. Veoma smo ponosni na šest prethodnih "Sarajevo Open” turnira, održanih u kontinuitetu od 2003. do 2008. godine, i naravno spremni za nove, bolje i veće poduhvate s našim dragim starim i novim poslovnim prijateljima.

Foto galerija je trenutno prazna.