PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Teniski klub Borac

BANJA LUKA,

Mi popularišemo i podižemo kvalitet teniskog sporta

Teniski klub Borac

Adresa
Mjesto 78 000 Banja Luka
Telefon 051 257 137, 065 516 663
Fax
E-mail
Web www.tenisklubborac.com

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Naš klub je najstariji teniski klub u Banja Luci.Osnovan je 1958.godine kao Teniski klub Petar Drapšin.

Osnivači kluba su bili oficiri iz obližnje kasarne ali je vremenom doslo i do masovnijeg interesovanja za ovaj sport. Sedamdesetih godina proslog vijeka pod vođstvom Toše Papića uglednog Banjaluckog advokata nas klub je bio i član Prve lige bivse SFRJ. 1994.godine klub mijenja naziv u Teniski klub Borac i pod tim imenom djeluje i sada.

Trenutno raspolažemo sa 6 terena od kojih su 4 na otvorenom a 2 u novoizgrađenoj Teniskoj hali,od kojih je jedan na teniskoj šljaci a drugi je sa tvrdom podlogom(tepih).Izgradnja Teniske hale je rezultat želje rukovodstva kluba da omogući banjalučkim teniserima optimalne uslove tokom cijele godine.

Sa ponosom mozemo da kažemo da naša Teniska škola broji oko 150 djevojčica i dječaka uzrasta od: 7-12 godina,da imamo preko 70 predtakmičara i takmičara a naša veteranska sekcija je vec dugi niz godina najkvalitetnija u BiH.

Sve ovo govori da je naš klub bio i ostao nosilac razvoja teniskog sporta u Banja Luci.Teniski klub Borac je odlično organizovan klub u svakom segmentu a najveće zasluge za ovakvo stanje pripadaju Predjedniku kluba Petru Trikiću i Sportskom direktoru Vladimiru Jovičiću. Njihov predan rad,posvećenost klubu,želja da što više mladih zavoli ovaj sport doveli su do ovakvih rezultata.

Tokom 2009 godine gosti našeg kluba bili su Nenad Zimonjić(u dva navrata) i Janko Tipsarević a bili smo i suorganizatori teniskog meča Novak Ðoković-Viktor Troicki.Takvu aktivnost nastavćemo i tokom ove godine sve u cilju dalje popularizacije i podizanja kvaliteta teniskog sporta u našem gradu.

Foto galerija je trenutno prazna.