PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Tenis klub Set

ŠIROKI BRIJEG, Fra Vencela Kosira 1

Uz stručan teniski tim naučite igrati tenis

Tenis klub Set

Adresa Fra Vencela Kosira 1
Mjesto 88220 Široki Brijeg
Telefon 063 353 008, 039 700 600
Fax
E-mail marko.culjak@tk-set.net
Web www.tk-set.net

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Tenis klub Set započeo je sa radom 2006.god.
U početku svog djelovanja brojao je 10ak članova. Iz godine u godinu, kako se klub širio i broj članova je rastao. Do 2009. godine brojao je 37 polaznika škole, 18 dječaka i 19 djevojčica. Djeca su svrstana u početni uzrast, u srednji uzrast i u napredni uzrast, u tri dobne kategorije.

Od prošle godine klub je krenuo sa organizacijom turnira škole tenisa iz hercegovačkog regiona, prvi u BiH Ti turniri prerastaju u tradiciju, održavat će se ove godine, kao i narednih godina. To su turniri isključivo iz škola tenisa, iz te tri kategorije. Tenis klub Set je već petu godinu organizator državnih prvenstava u BiH u svim uzrasnim kategorijama. Također, klub je organizator i turnira teniskog kalendara BiH za sve dobne kategorije.

Teniski klub vodi Marko Čuljak, viši sportski trener tenisa. U budućnosti teniski klub Set će organizirati ITF turnire iz ranga 12, 14 i 16 godina. Teniski klub Set raspolaže sa 4 unutarnja terena i 4 vanjska – 3 zemljana i 1 color set.

TENIS ŠKOLA!

U našoj teniskoj školi djecu djelimo prema uzrastu i teniskome znanju. Djeca se selektiraju u određenu grupu te se zatim djecu uče vježbe koordinacije uz polagano savladavanje tehnike.

Cilj teniske škole je da djeca u što kraćem periodu mogu igrati poene te se natjecati u svom uzrastu što im tenis čini mnogo zanimljivijim, zabavnijim. Djeca prvo uče igrati sa 50% ispuhanim lopticama radi lakšeg savladavanja odskoka lopte (prava loptica puno više odskače što je zahtjevno za djecu), zatim 75% (loptica slična pravoj gdje uz nešto slabiji odskok stignu doći do lopte, zaustaviti se i pravilno izvesti udarac) te 100% prave loptice s kakvim igraju profesionalci.

Na ovaj način se djeca POSTEPENO uče tenisu diljem svijeta, jer je za svaki uzrast potrebna odgovarajuča loptica.

Foto galerija je trenutno prazna.