PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Tenis Head Akademija

SARAJEVO, DONJI HOTONJ II

Tenis Head Akademija

Adresa DONJI HOTONJ II
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 033 426 666
Fax -
E-mail info@headakademija.ba
Web www.headakademija.ba

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Tenis Head - Akademija je sportsko udruzenje osnovano 2006. godine s ciljem promovisanja sporta, a s akcentom na tenis. Sportski centar Akademije, smjesten je nadomak gradskog jezgra Sarajeva, u Hotonju, i jedini je centar u Kantonu koji ispunjava sve uvjete za organizaciju medjunarodnih teniskih turnira i pruza sve uslove za rad i razvoj svih nivoa i kategorija igraca.

U Akademiji rade vrhunski treneri (koji su na tom polju vec ostvarili znacajne rezultate na svjetskom nivou). S tim u vezi, Akademija predstavlja jaku bazu za takmicarski pogon, dok je nasa zelja da polaznici skole ne prestanu igrati tenis sa 14 godina (kako je to do sada bio slucaj), nego da nastave trenazni proces, kako bi im se dala mogucnost za profesionalni angazman i kroz njega, predstavljanje nase drzave u medunarodnim okvirima.

Pored tenis terena Centar raspolaže sa jednim fudbalskim terenom u dvorani (umjetna trava – FIFA), jednim fudbalskim terenom na otvorenom (umjetna trava – FIFA), fitnes centrom, stolni tenis, caffee bar sa ljetnom baštom kapaciteta 150 mjesta, svlačionice sa tuš kabinama, toillete, parking. U narednom periodu planira se izgradnja trim – staze, košarkaškog terena i terena za odbojku na pijesku.

Foto galerija je trenutno prazna.