PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Tavla klub Ajna

BIHAć, ulica Bosanskoga ustanka br.5

Tavla klub Ajna

Adresa ulica Bosanskoga ustanka br.5
Mjesto 77000 Bihać
Telefon 037 222 502, 061 394 167
Fax 037 222 502
E-mail haselonic@gmail.com
Web www.ajna.tavla.ba

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

U bosanskohercegovačkom tavlaškom svijetu , Tavla klub "Ajna" je u mnogo čemu prvi.
Prvi je osnovan, davne 1978. godine, prvi je organizirao svoj turnir, prvi organizirao državno ekipno prvenstvo tavlaša, prvi je izdao publikaciju o tavli i tavlašima pod nazivom "Više od igre", prvi je napravio udžbenik za početnike i svoju ilustriranu reviju " Ajna".
Članovi tavla kluba " Ajna" su prvi počeli igrati backgammon i obilaziti razna evropska backgammon takmičenja sa značajnim rezultatima a napravili su najveću tavlu i kocku na svijetu.
Svjetska Backgammon Federacija je u Bihaću 2001. godine otvorila svoju agenciju. Njeno sjedište je u Tavla klubu "Ajna", ulica Bosanskog stanka broj 5.

Sve informacije vezane za evropske turnire, učestvovanje na njima, učlanjenje klubova ili pojedinaca, možete dobiti na telefon 061 394 167.

U Bihaću je 25. i 26. 11. 1978. godine organiziran prvi turnir bihaćkih ljubitelja tavla igre. Pobjednik turnira bio je poznati bihaćki zanatlija i šeret Behid Arifović. Diplome za prvih pet mjesta je ručno naslikao poznati bihaćki dizajner Ilija Došenović.
Ovaj datum se smatra datumom utemeljenja Tavla kluba "Ajna" Bihać. Svake godine, između 25. i 27. studenog, Tavla klub "Ajna" održava tradicionalni pozivni turnir bosanskohercegovačkih tavlaša pod nazivom "Bihać Open".

Foto galerija je trenutno prazna.