PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Taekwondo klub Cro Star Mostar

MOSTAR,

Taekwondo klub Cro Star Mostar

Adresa
Mjesto 88000 Mostar
Telefon
Fax
E-mail crostar_tkd@yahoo.com
Web www.crostar.org

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Taekwondo klub CRO STAR osnovan je u jesen 2002. kao prvi i jedini klub takve vrste u Mostaru i Hercegovini. Vodi ga trenerica Klaudia Marić, koja je taekwondo počela trenirati u taekwondo klubu Zadar kod prof. Mladena Uskoka. Već dugi niz godina se uspješno bavi ovom borilačkom vještinom. U svojoj sportskoj karijeri je bila na velikom broju turnira, od državnih do međunarodnih, osvojivši medalju na svakom od njih.

Taekwondo

Najpopularnija borilačka vještina današnjice, taekwondo, nalazi svoje korijene u povijesti Koreje i njenog naroda. Taekwondo izvorno znači »umijeće borbe rukama i nogama», a jako često ovu borilačku vještinu nazivaju i umjetnošću nožnih udaraca.
Taekwondo je Olimpijski sport.

Na treningu se uče ručne i nožne tehnike uključujući atraktivne leteće nožne tehnike, napad i obrana u 4 pravca, borba na 3 koraka, borba na 1 korak, samoobrana, forme, razbijanje dasaka, poluslobodna i slobodna borba/sportski taekwondo. Učenici ovog kluba podjeljeni su na: taekwondo klince, početnike, napredne, rekreativce i sportaše.

Klub za svoje potrebe koristi 3 dvorane. Najveći dio treninga se održavaju u dvorani 5. Osnovne škole na Rudniku.

Danas klub okuplja više od 100 članova. Na natjecanjima Cro Star predstavljaju borci u svim uzrasnim skupinama (vrtićanci, mlađi kadeti, stariji kadeti, juniori, seniori) i formaši također u svim uzrasnim skupinama (mlađi kadeti, stariji kadeti, juniori, seniori). U klubu imamo reprezentativce, državne prvake i državne vice-prvake, prvake i vice-prvake Balkana, prvake otvorenog prvenstva Bavarske (Njemačka), vice-prvaka otvorenog prvenstva Njemačke (Hamburg), osvajače medalja na međunarodnim turnirima u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji....

 

RASPORED TRENINGA:
PONEDJELJAK 19:00 - 21:30 : Napredni/sportaši (djeca i odrasli) - Rudnik
UTORAK 19:00 - 21:30 : Taekwondo klinci, početnici - Rudnik,
UTORAK 19:00 - 21:00 : Sportaši - mala dvorana
SRIJEDA 19:00 - 21:30 : Napredni/sportaši (djeca i odrasli) - Rudnik
ČETVRTAK 19:00 - 21:30 : Napredni/sportaši (djeca i odrasli) - Rudnik
PETAK 19:00 - 20:00 : Taekwondo klinci, početnici - Rudnik
SUBOTA 12:00 - 14:00 : sportaši - dvorana 3
NEDJELJA 12:00 - 14:00 : sportaši - dvorana 3

Foto galerija je trenutno prazna.