PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Taekwondo Klub Centar Kakanj

KAKANJ, Selima ef. Merdanovića 40

Taekwondo Klub Centar Kakanj

Adresa Selima ef. Merdanovića 40
Mjesto Kakanj
Telefon 032 558 603, 063 690 305
Fax
E-mail info@tkdcentar.com
Web www.tkdcentar.com

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Taekwondo klub "CENTAR" Kakanj počeo je sa radom 10.05 2010.god. Osnivači ujedno i treneri u klubu su Knežević Denis i Alma Vehab-Čolak. U klubu trenutno ima oko 40 članova od kojih svi posjeduju određeno znanje iz ovog borilačkog sporta.

Cilj kluba je razvijanje i omasovljavanje te unapređenje TAEKWONDO vještine i sporta u skladu sa opšte društvenim razvojem i politikom razvoja fizičke kulture u sportskim društvima u FBiH, u cilju postizanja fizičke kulture, zdravstvenog stanja radne sposobnosti, razvijanje društveno radnih navika i sklonosti za društveni život.

Taekwondo je sport koji ne samo da poboljšava fizičku konstituciju tijela nego on utiče na sve aspekte psihičkog razvoje osobe koja se bavi ovom borilačkom vještinom.

Takođe taekwondo osim što utiče na pomenute aspekte on veoma efektivno djeluje na pedagoško odgajanje, kako mladih tako i starijih polaznika, kao i edukaciju na prijateljskom ,zajedničkom,timskom odnosu prema klubu i van njega.

Stalna saradnja sa sportskim društvenim organizacijama ,udruženjima organa i lica, a sve u cilju unapređenja i razvoja TAEKWONDO vještine. Cilj trenera je da obuče svoje članove da ostvarešto bolje rezultate. Pripadnici ovog kluba su učestovali na mnogobrojnim takmičenjima ,  državnim, međunarodnim, balkanskim, europskim i svjetskim.

Treneri :
Denis Knezevic (Nosilac crnog pojasa 2. dan. Bivši uspješan reprezentativac i osvjaač mogobrojnih međunarodnih i domaćih prvenstava i turnira. 7 godina uzastopni prvak BIH od 1996-2002 godine. Kapiten juniorske i seniorske reprezentacije BiH od 1996-2003 godine. Najbolji takmičar BiH od 1996-2003 godine)

Emina Jašarević
(druga najbolja seniorka u ZE-DO kantonu za 2011 godinu te najuspješnija sportiskinja grada Kaknja za 2011 godinu.  TKDSBiH je proglasio najuspješnijom seniorkom u taekwondou u BiH za 2011 godinu.)

Semir Imamović
(Nosilac crnog pojasa 1. dan). Najuspješniji junior grada Kaknja za 2011 godinu bronzani na balkanskom prvenstvu te seniorski državni prvak.

Foto galerija je trenutno prazna.