PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

STK SPIN 2012 Sarajevo

SARAJEVO, Topal Osman Paše br. 17

Vrhunski trenerski stručni kadar

STK SPIN 2012 Sarajevo

Adresa Topal Osman Paše br. 17
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 061 812 722
Fax
E-mail amela_hadziahmetovic@hotmail.com
Web http://stkspin2012.tk

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Stonoteniski klub "SPIN 2012” je sportski klub koji djeluje kao udruženje građana. Osnovan je 23.05.2012 upisom kod Ministarstva pravde Kantona Sarajevo.
Klub je prijavljen za nastup u Premijer ligi u stonom tenisu u BiH za sezonu 2012/2013 i predvođen je igračicama Eminom Hadžiahmetović i Ajlom Kovač juniorskim reprezentativkama BiH u stonom tenisu. 

Imena trenera i stručne kvalifikacije:
Amela Hadžiahmetović, bivša reprezentativke BiH u stonom tenisu, Bakalaureat fizičke kulture i trener juniorske reprezentacije BiH u stonom tenisu.
Pored svega navedenog treba istaći da je Amela napisala i knjigu odnosno univerzitetski udžbenik pod nazivom STONI TENIS te je na fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu jedan od predavača na predmetu stoni tenis.

Uz redovni studij,na fakultetu  sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu   vanredno sam  završila Školu za trenere  stonog tenisa u Zagrebu pri Hrvatskoj Olimpiskoj akademiji.

Škola stonog tenisa

U mogućnosti smo da Vam ponudimo vrhunski trening program vođen po najsevremenijim metodama za postizanje vrhunskih sportskih rezultata pod vodstvom trenerice Amele Hadžiahmetović, bivše reprezentativke BiH u stonom tenisu, Bakalaureata fizičke kulture i trenera juniorske reprezentacije BiH u stonom tenisu. Treninzi se obavljaju u SKC Skenderija Sarajevo.

Rekreacija

Stoni tenis kao vid rekreacije dobija sve više poklonika među osobama svih uzrasta. Osim što pruža dobru zabavu, istovremeno razvija i koordinaciju pokreta, jača organizam i time preventivno utiče na otpornost na bolesti, pruža Vam "ventil” za mnogobrojne stresne situacije koje imate na poslu i životu uopšte.

Programi sportske rekreacije ostvaruju višestruko pozitivan uticaj na organizam savremenog čovjeka. Kretanje je važna karakteristika života, zato je mišićna aktivnost najbolji fiziološki način za stimulaciju različitih sistema organizma. U okviru sportskih aktivnosti STK "SPIN 2012”, u mogućnosti smo da Vam ponudimo kapacitete kluba za rekreativni stoni tenis. Pozivamo Vas da nas posjetite.

Foto galerija je trenutno prazna.