PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Športski plesni klub Romantik

MOSTAR,

Pridružite nam se

Športski plesni klub Romantik

Adresa
Mjesto 88000 Mostar
Telefon 063 405 966, 036 449 736,
Fax 036 449 737
E-mail info@romantik-mostar.com
Web www.romantik-mostar.com

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Dragi ljubitelji plesa Vjerovali ili ne čovjek je prije počeo plesati nego govoriti.

Prva komunikacija među ljudima je ujedno bila i prva plesna koreografija. Od tada pa do danas ples je postao sastavni dio čovjeka te je bio obilježje pojedinih zajednica, naroda a i cijelih kultura. Mi upravo želimo nastaviti promicati kulturu plesa koja u sebi nosi univerzalnu poruku ljudskog zajedništva i ljubavi…

Pridružite nam se, ples veže tako mnogo dobrih stvari kao što su zabava, rekreacija, kultura i športa.

Hrvatski športski plesni klub Romantik utemeljen je 2001. godine kao prvi športski plesni klub u Mostaru i Hercegovini. Od početka djelovanja klub je krenuo ka stvaranju prvih plesnih parova u športskim latinsko američkim i standardnim plesovima. Trenutnu u klubu trenira dvadeset plesnih parova. Za njihovo nastanak ključnu ulogu odigrala je škola plesa koju već tradicionalno svake godine pohađa oko stotinu djece iz našeg grada. Pored standardnih i latinsko-američkih plesova njeguju se i moderni plesovi (show dance, latino show, breake dance, hip hop, boogie..), a tu je i plesna radionica za predškolski uzrast.

Trenutno u klubu u različitim sekcijama pleše 220 djece i mladeži u različitim plesnim kategorijama. Klub je dobio i priznanje Grada Mostar za promicanje športske kulture u našem gradu i 2002. godine bio proglašen za treći športski kolektiv u gradu.

Klub redovito održava tečajeve za odrasle i privatnu poduku za mladence. Tu su svakako i maturalne plesne pripreme koje se svake godine organiziraju za mostarske maturante. Od osnutka do danas klub je organizirao niz turnira i plesnih revija a istovremeno je radio i na širenju športskog plesa u našem gardu te stvaranju novih klubova. Ostvaren je i niz zapaženih rezultata na turnirima u standardnim i latinsko-američkim plesovima a jedan od najboljih rezultata je 5. mjesto u svijetu u modernim plesovima (jazz dance) iz Kanade 2002.g. Osvojeno je preko 40 prvih mjesta na bodovnim domaćim i međunarodnim turnirima u latinsko- američkim i standardnim plesovima u D i C plesnim razredima i kategorijama u posljednjih nekoliko godina.

Naš klub je jedan od utemeljitelj Športskog plesnog saveza Herceg-Bosne te član Plesnog savez FBiH i Plesnog saveza Bosne i Hercegovine. Svake godine klub organizira međunarodni turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima i turnir u modernim plesovima pod nazivom «Hercegovina kup». Tu je i redovita «Godišnja plesna reviju ŠPK Romantika» koja je jedna od najbolje posjećenih sportsko-kulturnih manifestacija u gradu i okuplja klubova iz našeg grada kao i goste iz inozemstva. Od prije dvije godine klub je krenuo s novim projektom pod nazivom «Mostarski bal» koji se održava u veljači te se planira održavati svake godine.

U klubu već dugi niz godine kao glavni trener radi Dejan Brkić sa IDTA međunarodnom licencom plesnog trenera. Pored njega tu su pomoćni trener Ivana Marić (ST,LA), Draženko Primorac - voditelj škole plesa te Davor Marević i Boris Zovko (breake dance, hip-hop i boogie). Od stručnjaka koji dolaze iz drugih klubova klub surađuje s trenerima iz Republike Hrvatske Ismetom Čamdžićem iz Zagreba i Nevenom Mimicom iz Splita.

Foto galerija je trenutno prazna.