PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Sportski bilijar klub Predator

SARAJEVO, Lukavička cesta 121

Sportski bilijar klub Predator

Adresa Lukavička cesta 121
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon
Fax
E-mail sbkpredator@live.com
Web http://www.sbkpredator.ba/

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

SBK PREDATOR osnovan je 2007 godine i od osnivanja do danas postao je najuspješniji i najorganizovaniji klub u Bosni i Hercegovini. SBK PREDATOR nosilac je većine aktivnosti i dešavanja vezanih za bilijar u BiH ali i u regionu.Takođe SBK PREDATOR je pokretač i jedan od osnivača bilijar saveza FBiH.

Trenutno najzapaženiji rezultati dolaze iz ovog kluba kako u pojedinačnom tako i u ekipnom takmičenju na nivou BiH. U prvoj takmičarskoj sezoni 2009/10,u sve tri discipline u kojima se takmičilo u pojedinačnom prvenstvu, prvaci disciplina dolaze iz našeg kluba. Ekipni pobjednik prve takmičarske sezone je takođe SBK PREDATOR. Klub trenutno broji 250 članova od kojih se 60 bavi profesionalno i takmiče se u prvoj (MASTERS ) i u drugoj (OPEN ) ligi BSFBiH.

Također, u klubu egzistira i ,,PREDATOROVA škola bilijara“ koja je već izbacila jednu generaciju djece pred kojima stoji blistava bilijarska karijera.Najvažnija stvar što se tiče škole je ta da je nastava i vrijeme provedeno u školi potpuno besplatno za sve građane Grada Sarajeva što je opće poznato i objavljeno putem sredstava informiosanja. Treneri u klubu su: Senad Pehlivanović i Dino Ćerimagić prvi licencirani treneri u BiH od strane EPBF-a/ European Pocket Billiard Federation /.

Foto galerija je trenutno prazna.