PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

SHDJ Pretorian

SARAJEVO, Zetra,Bazen Otoka,Stadion Grbavica

Prvi MMA klub u BiH

SHDJ Pretorian

Adresa Zetra,Bazen Otoka,Stadion Grbavica
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 062 600 610
Fax
E-mail info@x-choke.com
Web www.x-choke.com

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Klub je osmišljen kao akademija borilčkih vještina u kojem treniraju i profesionalci i rekreativci.Za svakog ima po nešto.Treniraju se vještine borenja u parteru(hrvanje,submission fighting,BJJ) i vještine borenja u tktv. Stand up-u (thai box,kick-box,karate)

Imena trenera i stručne kvalifikacije: Edin Zrno nosilac majstorskih znanja iz više borilačkih vještina i licencirani instruktor

SHDJ "PRETORIAN” je prvi osnovani MMA klub takve vrste u Bosni i Hercegovini.Egzistira od 2003 godine a tek od 2007 pocinje da plasira svoje prve borce na razna takmicenja prvenstveno u inostranstvu.U BiH je do tada postojalo par pojedinaca koji su pokusavali da rade MMA ali organizovano kao klub SHDJ MMA "Pretorian” do tada nije postojao niti jedan klub. Kasnije se javljaju klubovi poput CDS-a u Bijeljini i nekih drugih.Prvu profi borbu za klub je odradio Berin Balijagic na Milenium Fighting Challenge u republici Hrvatskoj tacnije u Splitu.Pobjedom nad iskusnijim Zoranom Zizom je najavio dolazak novih i u parternoj borbi puno potkovanijih bpraca iz Bosne i Hercegovine. Klub je polu otvorenog je tipa i primanje novih clanova se vrsi pod strogom kontrolom trenera. Klub radi kako sa profesionalnim takmicarima tako i sa rekreativcima. Trenira se tri do sest puta nedeljno.

Kako postati član?

Klub funkcionise na principu poluotvorenog tipa.
Sta to znaci?
Posto smo velicinom prostora za vjezbanje limitirani samim tim limitirani smo i brojem polaznika.
Uclanjivanje se vrsi na upit zainteresovanih.Na e-mail info@x-choke.com posaljite upit sa svojim osnovnim podatcima i dosadasnjim iskustvom u borilackim vjestinama.
Uopste nije presudno dali imate iskustvo ili ne.Bitno je da imate jaku volju i smisao za dobro druzenje.
U klubu njegujemo radnu atmosferu a sa pocetnicima radi cijeli klub tako sto stariji clanovi bukvalno prenose znanje zajedno sa trenerom na nove clanove kluba.

Foto galerija je trenutno prazna.