PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Rukometna akademija "Dundo Bears" Cazin

CAZIN, Nijaza Begica

Rukometna akademija

Adresa Nijaza Begica
Mjesto Cazin
Telefon
Fax
E-mail dundobears@gmail.com
Web www.dundobears.ba

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Rukometna akademija Dundo Bears je osnovana 2009. godine sa ciljem okupljanja djece sa područja cijele općine Cazin radi pružanja trenažnog procesa u rukometnom sportu sa dječacima i djevojčicama uzrasta od 8 do 18 godina. 

Od septembra 2009. godine u rad Akademije je uključeno preko 100 djece. Treninzi se obavljaju svakodnevno (različite kategorije) na lokalitetu sportske dvorane Medrese u Cazinu, u fiskulturnoj sali OŠ „Ćoralići" i OŠ "Cazin II" za djecu najmlađeg uzrasta. 

Ono što je posebno bitno naglasiti, jeste činjenica da smo omogućili jednak tretman djeci iz ruralnih područja koja do tada nisu mogla trenirati rukomet pošto su sportske dvorane udaljene od 10 do 27 km od mjesta njihovog prebivališta, tim prije što je bitno napomenuti činjenicu da u Cazinu nema javnog prijevoza. Obezbjeđenjem prijevoza za ovu djecu, koja spadaju u domenu socijalne inkluzije, uspjeli smo donekle ublažiti diskriminaciju djece iz ruralnih područja, a s obzirom na kapacitete koje Cazin ima, potrebno je još dosta sredstava koja bi se uložila u potpuno ukidanje diskriminacije. 

Akademija je do sada ostvarila velike uspjehe: učešće na završnici Sportskih igara mladih BiH 2011 i 2012, prvo mjesto u USK u kategorijama 1994, 1996 i 1998, 5 reprezentativaca USK (1. i 2. mjesto na međunarodnim Igrama prijateljstva), te 2.mjesto na turniru Pomirenja i tolerancije. Sportska prijateljstva su uspostavljena sa klubovima iz Banja Luke, Prijedora, Bosanske Dubice, ali i sa ekipom RK „Maksimir – Pastela" iz Zagreba. 

Imena trenera i stručne kvalifikacije: Elmir Šepić - trener 1995, 1998 i 2000 Maida Berberović - trenerica mini rukometa i ženske ekipe Ramiz Huremagić - direktor Akademije Lejla Hairlahović - predsjednica Skupštine

Mjesto treninga: Ćoralići, Cazin

Foto galerija je trenutno prazna.