PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Ragbi klub Rudar

ZENICA, Sarajevska 80

Ragbi klub Rudar

Adresa Sarajevska 80
Mjesto 72000 Zenica
Telefon 061 318 925
Fax
E-mail info@@rugby-rudar.com
Web www.rugby-rudar.com

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Ragbi klub «Rudar» osnovan je 1982. godine na inicijativu ragbi radnika Zenice i iz potrebe da ovaj grad dobije još jednu ekipu. Već prve godine takmičenja, u Prvenstvu Jugoslavije «Grupa B», zauzeli smo prvo mjesto bez poraza. U ekipi je igrao veliki broj nekadašnjih igrača ragbi kluba Čelik, koji je do raspada bivše Jugoslavije bio najkvalitetniji klub u zemlji.

U sezoni 1986/87. u finaloj ragbi utakmici Kupa Jugoslavije igrali su «Rudar» i «Čelik».

Juniori «Rudara» su bili prvaci Jugoslavije i osvajači juniorskog Kupa, na čelu sa Džonijem Mandićem, jednim od najboljih ragbi igrača svih vremena u Bosni i Hercegovini.

Kadetske ekipe Rudara su osvajači više titula prvaka u svojim kategorijama, dok su seniorske ekipe Rudara nosioci zvanja «uvijek drugi», jer su na brojnim takmičenjima zauzimali druga mjesta, iza apsolutnog ragbi lidera šireg regiona ekipe «Čelik Zenica».

Rivalstvo sa gradskim protivnikom, višestrukim šampionom «Čelikom», motiv je brojnim članovima «Rudara» za marljiv rad i takmičenje, pa se u mnogim selekcijama nacionalnog tima Bosne i Hercegovine nalazi veliki broj igrača našeg kluba.

Treninzi se trenutno održavaju na pomoćnom terenu Sportskog centra Kamberović Polje.

Ovom prilikom pozivamo sve potencijalne ragbiste i ostale prijatelje da nam se pridruže.

Foto galerija je trenutno prazna.