PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Plivački klub Vogošća

VOGOšćA, Hotonj IV - Vogosca

Posjetite nas na bazenu WogPool u Vogošći

Plivački klub Vogošća

Adresa Hotonj IV - Vogosca
Mjesto 71320 Vogošća
Telefon +387 61 869 472
Fax
E-mail pkvogosca@hotmail.com
Web

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Nastali smo 01.09.2008.godine sa željom da Vogošća ima još jedan Klub, klub koji će nositi njegovo ime, a najmlađi smo  Sportski kolektiv na području općine Vogošća.

Motiv i podstrek dala su nam djeca, zbog njih postojimo, u njihovom interesu radimo i u njihovim dostignućima uživamo.Naš cilj je da postanemo jezgro razvoja plivačkog sporta na području općine Vogošća  i klub kojim će se cijela općina Vogošća  ponositi.

Od osnivanja pa do danas kroz klub je prošlo oko  hiljadu  djece, od kojih je dosta njih izašlo kao vrhunski sportaši i kao takvi ovaj grad predstavili u najboljem svjetlu svuda u državi i  po  svijetu.

Svima nama je jasno šta znači baviti se sportom, a to podrazumijeva voditi zdrav i uredan život, sticati radne navike, razvijati takmičarski duh i jačati samopouzdanje.
Svakako interes je i da naše plivače izvedemo na put na kojima počiva olimpijski duh, da ih sklonimo sa naših opasnih ulica i zašto ne reći da i naši plivači pronadju svoje mjesto u vrhu BH plivačkog sporta.

Težimo proširivanju znanja ukupne javnosti o sportskoj rekreaciji, sportskoj kulturi i njenom značaju u savremenom načinu življenja. Želimo da omogućimo svakoj osobi kvalitetniji život koji se stiče kroz svakodnevno upražnjavanje bilo kakvih sportsko rekreativnih sadržaja. Znamo da za svakog od nas postoji određeni sportski sadržaj koji je prilagođen za njega ili nju i uz koji može da proživi i doživi mnoštvo prelijepih iskustava.

Programi koji se nude u klubu, pružaju toliku raznovrsnost, da svako, bez obzira na dob, spol, njegove trenutne motoričke sposobnosti, može za sebe naći adekvatno tjelesno vježbanje.

Za kraj predstavljanja Kluba je možda i najvrijedniji aspekat, a to je, da u Plivačkom Klubu "Vogošća” Vogošća  rade samo stručnjaci iz oblasti sporta i tjelesnog odgoja, i  bivši Plivači i Skakači. I to prije svega nisu ljudi koji samo imaju studij i diplomu iza sebe, već dug niz godina pedagoškog rada iz ovih oblasti, zatim razne dodatne edukacije i konačno ono najbitnije, oni vole svoj poziv i žive za sport!

U samim počecima rada Kluba,  svoje treninge smo bili primorani  održavati na Olimpijskom bazenu otoka u Sarajevu jer u Vogošći  nismo imali odgovarajućeg bazena za treninge Plivanja. Samim otvaranjem bazena  „WOG Pool"  Vogošća  od  novembra 2010.godine Klub svoje treninge održaje na istoimenom bazenu.

Na dosadašnjim takmičenjima na kojima je Klub nastupao osvojeno je dosta medalja mladih plivača našeg Kluba a samim otvaranjem bazena u Vogošći stvoreni su idealni uslovi za Plivački sport jer u dosadašnjem radu djeca iz Vogošće su morala putovati do Olimpijskog bazena otoka u Sarajevu a to nije bilo nimalo lahko i  jednostavno.


Foto galerija je trenutno prazna.