PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Plivački klub Velež Mostar

MOSTAR, Trg Musala b.b.

Plivački klub Velež Mostar

Adresa Trg Musala b.b.
Mjesto 88000 Mostar
Telefon 061 719 493
Fax
E-mail info@pkvelez.ba
Web www.pkvelez.ba

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Plivački klub Velež osnovan je 1952. godine. Od osnivanja pa do danas kroz klub je prošlo na desetine hiljada djece, od kojih je dosta njih izašlo kao vrhunski sportaši i kao takvi ovaj grad predstavili u najboljem svijetlu svuda po svijetu. Svima nama je jasno šta znači baviti se sportom, a to podrazumijeva voditi zdrav i uredan život, sticati radne navike, razvijati takmičarski duh i jačati samopouzdanje. Članstvom u P.K.“Velež“, djeci se daje mogućost da se druže, putuju i upoznaju plivače i kulturu drugih gradova van naše države.Svaka generacija je podarila našem gradu bar po jednog ili dva državna prvaka u ovom sportu. Naši plivači(ce) čak i na internacionalnim mitinzima postižu vrhunske rezultate, čemu svjedoče i brojne medalje i priznanja.

Plivački klub "Velež" je imao pauzu u radu za vrijeme, i poslije rata u BiH. Plivački klub je reaktiviran 2001 godine od strane Marine Balić koja i sada radi kao trener, i dokazano je koliko radi , koliko ima talenata među djecom u našem gradu. Kao i mnogi sportski klubovi, veoma teško egzistiramo. Uglavnom se finansiramo od pomoći roditelja i donacijama ljubitelja sporta. Zimi radimo u Gradskoj banji, a ljeti na gradskom bazenu. Uprkos teškoj finansijskoj situaciji, djecu i njihovo zdravlje stavljamo na prvo mjesto. Svake godine, uz pomoć Gradske uprave, pomažemo izbjegloj i raseljenoj djeci, kao i odraslima, u savladavaju tehnike plivanja. Najzainteresovanije od njih uključujemo u plivački klub i dajemo im mogućnost zdravog odrastanja u našem gradu.

Interes za ovaj sport je veoma veliki, ali nam uslovi za rad (bazen u kojem treniramo je veoma mali – 12,5 m) ne dopuštaju da imamo veći broj članova kluba. I pored mnogobrojnih zavidnih rezultata kako na državnom, tako i na internacionalnom nivou, naš najveći uspjeh je što smo ujedinili djecu cijelog grada, a veliki ponos nam je što smo jedini multietnički klub u Mostaru.

Glavni trener: Marina Balić

Pomoćni trener: Edin Pjanić

Foto galerija je trenutno prazna.