PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Plivački klub Sport time

SARAJEVO, Olimpijski bazen Otoka Bulevar Meše Selimovića 83-b

Plivački klub Sport time

Adresa Olimpijski bazen Otoka Bulevar Meše Selimovića 83-b
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 033 546 056, 061 412 831
Fax
E-mail sporttime@hotmail.com
Web www.sporttime.ba

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Klub je osnovan kao Udruženje građana (neprofitabilna organizacija), u februaru 2008. godine kao P.K. „SPORT TIME". Osnivači kluba su Profesori sporta i tjelesnog odgoja koji posjeduju višegodišnje iskustvo u sportskoj praksi, radu sa djecom, odraslima, kao i sa djecom sa posebnim potrebama, te sa osobama treće životne dobi.

Svi treninzi Kluba se odvijaju na Olimpijskom bazenu Otoka, Sarajevo, šest puta sedmično, tokom cijele godine. Trenutno Klub ima oko 50 aktivnih članova, od čega 20 registriranih takmičara u PS BIH, te 30 rekreativaca. Od osnivanja pa do danas kroz Klub je prošlo na stotine djece, što kroz školu plivanja, individualnu obuku neplivača... od kojih je dosta njih ovaj Klub predstavljalo u najboljem svijetlu svuda po BiH i Regionu.

Članstvom u P.K. „SPORT TIME" djeci se daje mogućost da se druže, putuju i upoznaju plivače i kulturu drugih gradova van naše države.

Škola plivanja:

U školu plivanja se primaju djeca od 4 godine starosti i više.
Vrši se provijera kandidata za školu plivanja, kako bi se ustanovio nivo njegovih znanja i sposobnosti, kako bi se mogao rasporediti u odgovarajuću grupu (početnika - neplivača, poluplivača, plivača…).
Testiranje kandidata za školu plivanja vrši se prvi trening po dolasku djeteta u naš Klub i svrstava se u grupu u skladu sa njegovim mogućnostima.
Obuka se u početku vrši dva do tri puta sedmično po 1 sat (mlađi uzrast), a kasnije se postepeno povećava na četiri i pet puta sedmično.

Foto galerija je trenutno prazna.