PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Plivački klub OLYMP Banja Luka

BANJA LUKA, Veljka Mlađenovića bb (Gradski olimpijski bazen-kancelarija br. 30

Plivački klub  OLYMP Banja Luka

Adresa Veljka Mlađenovića bb (Gradski olimpijski bazen-kancelarija br. 30
Mjesto 78 000 Banja Luka
Telefon 066 398 631
Fax
E-mail olymp2002@gmail.com
Web www.pkolymp.com

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Plivački klub Olymp osnovan je 18.01.2002. godine u Banjaluci. Ideju za osnivanje PK Olymp dobio je naš dvostruki učesnik olimpijskih igara Željko Panić.
Naziv ”Olymp” dat je po uzoru na ime najveće sportsku smotre – Olimpijskih igara. Kao što smo rekli i sam Željko Panić učestvovao je na istim, čak dva puta. Pored toga, snagu imena daje i grčka planina bogova istoimenog naziva ”Olimp”. U samom nazivu i izradi logo-a PK Olymp znatan doprinos dao je i vrhunski grafički dizajner g. Saša Vasić (CGM Design Banjaluka). Vrlo interesantan znak predstavlja zanimljivo rješenje slova Y koji predstavlja delfina koji iskače iz vode (vodu predstavljaju valovita slova kojima je ispisan dio teksta Plivački klub Banjaluka).

Od dana osnivanja pa do danas kroz Klub je prošlo preko 1500 članova, što kroz obuke neplivača, što kroz takmičarske kategorije. Zbog previsoke cijene zakupa bazena u Srpskim toplicama, Klub je imao jako puno poteškoća u odvijanju trenažnih procesa, tako da smo bili prinuđeni da jako često mijenjamo sredinu: od Kozarca, Srpca, Laktaša itd. Ipak, 2005. godine na ljetnom prvenstvu Bosne i Hercegovine, naš Klub je uspio da se domogne 1. mjesta u apsolutnoj kategoriji i time zabilježi najbolji uspjeh od dana osnivanja. Među najboljim plivačima u Klubu  izdvajamo: Željka Panića (učesnika OI ”Sydney 2000” i ”Athens 2004”), Milana Glamočića (seniorskog rekordera BiH u disciplinama 50, 100 i 200m prsno te učesnika nekoliko Evropskih i Svjetskih prvenstava).

Foto galerija je trenutno prazna.