PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Plivačka akademija B

SARAJEVO, Fra Andjela Zvizdovića 8

Postanite i Vi član Akademije

Plivačka akademija B

Adresa Fra Andjela Zvizdovića 8
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 061 253 900
Fax
E-mail pvakademijab@gmail.com
Web www.akademijab.com

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Plivačka vaterpolo AKADEMIJA b nastala je u oktobru mjesecu 2010 godine u cilju poboljsanja rada sa mlađim kategorijama . Akademija trenutno broji oko stotinjak članova u plivanju i vaterpolu.
Akademija je posvećena radu sa mlađim članovimai unapređenju sporta u glavnom gradu BIH - Sarajevu .

U Plivačko vaterpolo “AKADEMIJU b“ uključen je veliki broj članova kroz školu plivanja i vaterpolo selekcije.
„AKADEMIJA b“ je klub koji pokušava da radi sa svom djecom koja su zainteresovana za ovaj sport, a kroz sve vaterpolo selekcije se radi sa najtalentovanijom djecom u ovom sportu u Kantonu Sarajevu što i pokazuju rezultati koje ostvaruju naša djeca.

Jedan od najboljih trenerskih kolektiva u državi krasi AKADEMIJU - stručni kadar koji je došao iz vaterpolo zemalja da pomogne razvoju ovog sporta.

Trener vaterpola je Ervin Babić koji je prošao sve selekcije Vaterpolo kluba Jug iz Dubrovnika . Trenutno je glavni trener vaterpola i trenira naše dvije selekcije: mladje kadete i kadete.

U školi vaterpola i plivanja rade treneri koji su također prošli sve selekcije klubova iz regiona, završili fakultet za sportte stručno i pedagoški ispunjavaju zahtjeve za postizanje najvećih rezultata u ovom sportu.

Naši rezultati govore sami za sebe, tako da možemo naglasitit da klub uspješno nastupa u Vaterpolo Ligi, te je u svim svojim kategorijama ubjedljivo osvajao prva mjesta.

Plivačka vaterpolo AKADEMIJA b daje najveci broj svojih članova u reprezentaciju BiH. Plivačka vaterpolo AKADEMIJA b je sudionik mnogih međunarodnih turnira , održanim u Osijeku -Hrvatska, Dubrovniku-Hrvatska, Kotoru-Crna Gora, bili smo gosti Vaterpolo AKADEMIJI CATTARO iz Kotora, zatim smo bili gosti VK Kruna iz Osijeka , te smo ugostili selekciju 1997 - 1998 vaterpolo akademije Cattaro - Kotor.

Foto galerija je trenutno prazna.