PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Plesni klub Flash Banja Luka

BANJA LUKA, Bulevar vojvode stepe stepanovica 175d

Zumba Urbhanize - Najnoviji Plesni Fitness Program

Plesni klub Flash Banja Luka

Adresa Bulevar vojvode stepe stepanovica 175d
Mjesto 78 000 Banja Luka
Telefon 066 468-723
Fax
E-mail
Web

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba


Rekreacijskim vježbanjem možemo se baviti čitavog života. S godinama čovjek doživljava razvojne promjene, tjelesne i psihičke, mijenjaju se njegovi interesi i potrebe pa tako i intenzitet vježbanja. Tjelesnu aktivnost pojedinac može provoditi u društvu koje sam odabere, a vrijeme i mjesto za vježbu slobodno bira. Već iz navedenog možemo uočiti širinu i slobodu koju nam pruža bavljenje sportskom rekreacijom.
Svi argumenti za vježbanje podrazumijevaju zadovoljenje naših potreba, a zadovoljstvo i zdravlje najveći su uspjeh koji traje onoliko koliko to čovjek odluči. 

Šta je ZUMBA fitness?


Zumba Fitness je program koji je primjeren za sve dobne skupine. Nezavisno o tome u kakvoj ste fizičkoj kondiciji, imate li bilo kakvog ili pak nikakvog iskustva u plesu, bili vi muško ili žensko. Zumbu Fitness je i izumio muškarac pa nema razloga da se ograničili samo na ženski spol. Zumba formula osnovnih plesnih koraka čini Zumbu dostupnu svima. Na satu Zumbe se stvori tako zabavna i vesela atmosfera da je i onima koji se nikad nisu usudili vježbati u grupi ili nikad nisu plesali jer misle da ne znaju. Svima njima Zumba ruši barijere i s vremenom koraci dolaze sami od sebe. Velika stvar koju Zumba postiže je što u ljudima stvara želju da dolaze na treninge, a biti uporan i vježbati u kontinuitetu jedan je od važnijih principa kojih bi se čovjek trebao držati ako želi postići rezultate. U toku jednog treninga se izgubiod 700-1000 kalorija.

Šta je Bokwa fitness?


U zadnje vrijeme na području fitnessa sve se više može čuti o najnovijim trendovima vezanim uz sam ples i naravno vježbanje. Tu se prije svega misli na samu Zumbu koja je na jedan originalan način uspjela iskombinirati razne koreografije i samo definisanje mišića i to na području trbuha. Bokwa je još jedna novost u svijetu vježbanja, a koja polako postaje sve popularnija. O čemu se tačno radi? Bokwa fitness je novi način vježbanja koji kombinuje kardiovježbe, trening snage i prije svega fleksibilnosti. Bokwa prije svega integriše tradicionalni afrički ples s bokserskim elementima. Naziv je došao iz dvije riječi, "BO" koji se odnosi na boks dok "KWA" simbolizuje tradicionalni ples Kwaito. Bokwa je stvorena s razlogom kako bi je mogli koristiti svi, a tu se prije svega misli na sve gluhonijeme koji isto tako mogu uživati u vježbanju i pomicati se uz nove ritmove. Naime upravo Bokwa funkcioniše prema znakovima iz abecede.
Osim za osobe s oštećenim sluhom ona je isto tako i za sve one koji smatraju kako nemaju najbolju koordinaciju pokreta. Koraci su posebno dizajnirani, jer se u njihovom slaganju koriste brojevi, slova i riječi.Ples koji kombinuje najbolje pokrete hip-hop muzike, dodajući kardio elemente pakistansko-indijskog plesa bhangra.
 

Šta je Urbhanize fitness?


Ideja Urbhanize® je donijeti nešto novo i drugačije u rastuću plesnu fitness industriju. Polaznicima, plesačicama i plesačima daje se prilika da izraze kul stav, te osjećaj dobre vibre uz genijalnu funky muziku.Urbhanize® je kombinacija:Hip – hop, pakistansko - indijski folk, kao i elementi mnogih drugih egzotičnih plesova – trening su, koji uz dobru zabavu čini dobro i vašem tijelu i organizmu.

Foto galerija je trenutno prazna.