PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Plesni klub Spin

SARAJEVO, Safveta Bega Basagica 84

Plešimo, vježbajmo i družimo se...

Plesni klub Spin

Adresa Safveta Bega Basagica 84
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon
Fax
E-mail
Web http://plesniklub.ba

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Plesni klub Spin Plesni klub "Spin" je osnovan 1997. godine i svoje aktivnosti je usmjerio ka sportsko-plesnoj edukaciji djece i omladine.
Do danas je kroz klub prošlo više stotina plesača, a naši takmičari su prezentovali našu zemlju na više evropskih i svjetskih takmičenja.Naši takmičari su višestruki prvaci Bosne i Hercegovine u svim starosnim kategorijama, a postizali su veoma zapažene rezultate i na međunarodnoj sceni.

Trener kluba je Hreljić Nedim, profesor sporta.

Klub, kao i čitava Bosna i Hercegovina u postratnom periodu je u veoma teškoj finansijskoj situaciji, a kako okuplja djecu i omladinu, egzistenicija kluba i izdržavanje se obezbjeđuje isključivo od pomoći roditelja i od članarina, sa ciljem da se djeca sklone sa ulice ( u ovim teškim vremenima) i da kroz druženje i sportski duh, društveno ponašanje, te aktivni rad dobiju što bolje temelje u odgoju.

Cilj je također da tu pozitivnu energiju prenose i na druge, te da budu što bolji građani Bosne i Hercegovine. Svim rezultatima koje smo postigli do sada, sigurni smo da smo više od mnogih, doprinijeli da se čuje za našu državu.
Akrobatski R'n'R je nastao 50-tih godina XX-tog vijeka. Popularizacijom muzike u SAD, ovaj ples je postao veoma popularan u Evropi i Aziji. To je sport koji u sebi sadrži više sportskih disciplina kao što su: gimnastika, akrobatika, moderni ples, aerobik i dijelovi baleta. Veoma je naporan i zahtjevan, te traži maksimalnu psihofizičku spremnost plesača u odnos na druge standardne plesove.

Plesni i fitnes program:

Akrobatski rock'n' roll
SPORTSKI PLES KOJI OBJEDINJUJE ROCK AND ROLL GLAZBU, PLESNU UMJETNOST I GIMNASTIČKE ELEMENTE To je fantastična kombinacija ritma, dinamike i atraktivnosti. Iz Amerike 60-tih godina rock'n'roll ritam stigao je u Europu. Akrobatski rock'n'roll nastao je polovinom 70-tih godina, a u vrlo kratkom vremenu postao je nevjerojatno popularan na čitavom europskom kontinentu. Osnovna ideja koja je stajala iza pojave tog plesa , bilo je povezivanje plesne umjetnosti, rock'n'roll kulture i gimnastičkih elemenata. Taj ritmičan i dinamičan ples osvojio je srca mnogih. Rock'n'roll se plesao u Njemačkoj, Švicarskoj i Italiji gdje je i stavljen u natjecateljske okvire. Danas je to sport koji se sastoji od nebrojenog niza kombinacija plesnih figura i raznovrsnih akrobacija. U svom vrhunskom obliku – u međunarodnoj seniorskoj A kategoriji akrobatika i ples su razvijeni do savršenstva, a uvode se sve teži i teži gimnastički elementi – slobodna salta u svim oblicima, twist, visoko curenje, rotacije partnerice oko svoje osi i druge figure u zraku "od kojih zastaje dah".

Zumba
Zumba Fitness je kardiovaskularni fitness koji miješa elemente aerobika i latino-američkih ritmova. Najveci poklonici ove vrste vježbanja su ljudi koji obožavaju latinoameričke plesove, a koji ne mogu pronaći odgovarajućeg partnera i ne mogu naći toliko vremena za uvježbavanje plesova. Muzika sa zaraznim latinoameričkim ritmom na koji noge jednostavno plešu same, novi je trend u fitnessu koji je preplavio Sjedinjene Države, a sad se širi Europom.
Kombinirajući brze i spore vruće latinoameričke ritmove sa popularnom muzikom različitih žanrova te koristeći se jednostavnim i zavodljivim plesnim koracima, ZUMBA vas na zabavan način vodi kroz dinamičan intervalni trening kojim ćete pozitivno uticati na: kardiovaskularni sistem, disajni sistem, smanjenje potkožnog masnog tkiva, jačanje muskulature, raspoloženje.
U jednom satu zumbe zaplesat ćete na četiri temeljna ritma koji su nadahnuti pojednostavljenim verzijama salse, merenga, kumbije i regggaetona, pomiješanim s malo mamba, flamenka i rumbe. A dok poskakujete i vrtite se uz vruće latino ritmove, ne samo da se dobro zabavljate nego i radite na zdravlju: oblikujete mišiće tijela, gubite višak kilograma koji se jednostavno cijede s vas, usavršavate koordinaciju i stjecete novu snagu - a da i ne spominjemo da se osjecate poletno i vedro.

Salsa
Salsa je kultura, životni stil, muzika, ples. Ritam koji postaje sve popularniji i to ne samo na Karibima, Americi i Evropi, već i na Srednjem istoku i Aziji. Salsa je vrućeg ritma kao što i sama riječ govori "salsa" - znači vrlo začinjeni "sos". Budite IN, upoznajte moderan, dinamičan, senzualan, i zavodljiv ples uz program prilagođen apsolutnim početnicima u ugodnoj atmosferi.

Showdance
Atraktivan i dinamičan ples.

Klasični plesovi
Uvijek popularni i atraktivni. Naučite valcer, tango, fokstrot, quickstep i mnoge druge klasične plesove.

Breakdance
Breakdance je ples, ujedno jedan od elementa hip hopa koji zahtjeva višesatno vježbanje i trud kroz više godina. Razvio se krajem 1970-ih u Bronxu i Harlemu.
Brejkdens (Breakdance) je nastao sedamdesetih godina na ulicama Južnog Bronksa. Igrali su ga pretežno američki dječaci. Karakterišu ga atraktivni i zahtevni pokreti kao što su obrtaji, vjetrenjače, zamasi i rad nogu, razne akrobacije. Većina pokreta se izvode na podu.

Foto galerija je trenutno prazna.