PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Plesni klub Sandoval

TUZLA,

Zaplešite s nama

Plesni klub Sandoval

Adresa
Mjesto 75000 Tuzla
Telefon 035 280 267, 061 728 160
Fax 035 280 267
E-mail sandoval@bhline.ba
Web

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Plesni studio Sandoval je organizacija koja je osnovana u martu 2002. godine, a sa ciljem stvaranja jedne velike porodice, kojoj su ljubav prema plesu, muzici, pokretu i eleganciji na prvom mjestu.

U pogledu sportskog plesa, od svog osnivanja pa do danas, postigli smo vrhunske rezultate, zahvaljujući našoj angažovanosti i predanosti prema radu, a posebno zahvaljujući našim takmičarima koji su vrijedno i uporno trenirali, kako bi danas bili jedni od najboljih u BiH.

Naš tim trenera konstatno radi na usavršavanju svog znanja i svojih vještina na poljima sportskog, društvenog i modernog plesa.

Društveni ples ,u koji se ubrajaju engleski i bečki valcer, foxtrott, discofox/hustle, salsa, samba... je svakako sekcija plesa, kroz koju je prodefilovalo više hiljada zadovoljnih članova. Smatramo da je društveni ples u mnogome uznapredovao u našem gradu u odnosu na period prije osnivanja plesnog studija Sandoval. Razlog tome su i mnogobrojni projekti koje smo uspješno organizovali, kako takmičarskog, tako i revijalnog karaktera (velika riznica takmičenja, plesnih revija, te niz promocija plesa).

Svakako da je jedan od najvećih projekata Maturantska parada za Guinness-ovu knjigu rekorda, koja se u Tuzli po prvi puta organizovala 2009. godine, a koja je privukao veliku pažnju šire javnosti.

Plesna škola
Ciciban je tečaj plesa namjenjen za najmlađu populaciju, djecu od 4 godine pa do predškolskog uzrasta. Polaznici kroz igru i druženje uče najosnovnije plesove latinoameričkih, standardnih i modernih plesova, te jednostavne plesne pokrete, koje s vremenom sklapaju u koreografiju, i na taj način vježbaju i svoju motoriku i koordinaciju pokreta. Instruktori na ovom tečaju imaju ogromno iskustvo u radu sa djecom i doprinose tome da "cicibani" zaista uživaju u plesu, muzici i druženju sa svojim vršnjacima. Treninzi se održavaju 2 puta sedmično po 1h.

Na plesnim tečajima za osnovce, srednjoškolce i odrasle se radi po Svjetskom plesnom programu "Crea Dance" (programi su prilagođeni uzrastu), koji podrazumijeva učenje svih društvenih plesova u koje spadaju: Engleski i Bečki Valcer, Tango, Foxtrott, Cha cha, Rumba, Samba, Jive, Discofox/hustle, Salsa, Merengue, Polka i Disco koreografije. U zavisnosti od već prethodno stečenog ili nestečenog znanja iz oblasti plesne škole, razlikujemo početni i napredni stepen. Početni tečaj ili 1.stepen plesne škole traje tri mjeseca i polaznici uče najosnovnije plesove i plesne figure. Napredni tečaj ili 2. stepen plesne škole je također podjeljen u slijedeće cikluse : Bronza, Srebro, Zlato i Dijamant. Svaki od ovih ciklusa takodjer traje 3 mjeseca, te za to vrijeme polaznici mogu steći znanje svih plesova predviđenih u programu plesne škole. Treninzi se održavaju 2 puta sedmično po 1h.
Na posebnom tečaju Salse se uče plesovi latinoameričkog porijekla, pa tako pored Salse, polaznici imaju priliku da se upoznaju i nauèe ostale plesove poput Merengue, Bachate, Sambe, Cha cha. Da bi svi polaznici uživali i zajedno učili i napredovali i ovaj tečaj smo podjelili na početni tečaj (trajanje 3 mjeseca) i napredni tečaj. Ovaj teaj je predviđen samo za srednjoškolce i odrasle. Treninzi se održavaju 2 puta sedmično po 1h.

Foto galerija je trenutno prazna.