PREPORUČUJEMO REKREACIJU:

Plesni klub Astorija

SARAJEVO,

Najbolji plesni klub u BiH

Plesni klub Astorija

Adresa
Mjesto 71000 Sarajevo
Telefon 062 818 851
Fax
E-mail pkastorija@hotmail.com
Web

 

Klub možete pronaći i u sportovima:

 

Opis kluba

Plesni Klub Astorija osnovan je 10.03.1997. godine. Osnovali su ga Zlatan Bilanović i Mirza Geljo. Zlatan obavlja funkciju Predsjednika Kluba, a Mirza Gneralnog Sekretara i prvog trenera u Klubu.
U svojih 14 godina posotojanja Klub se može pohvaliti velikim rezultatima na svim poljima svog djelovanja. Kada je sportski ples u pitanju, Plesni Klub Astorija ima sjajne rezultate i već nakon dvije godine postojanja dolazi do svoje prve titule Državnih Prvaka. To je bio tek prvi korak ka onome što će Plesni klub Astorija u budućnosti postati. Obzirom da je dosadašnji fokus sportskih aktivnosti Kluba bio usmjeren na Latino-američke plesove sasvim je logično da je PK Astorija svoje najveće uspjehe ostvario upravo u ovoj disciplini sportskog plesa.
Posebno vrijedi istaknuti 2003 godinu kada je PK Astorija organizirao jubilarno 10 Državno Prvenstvo u LA plesovima i tada već najavio ono što će uslijediti iduće 2004 godine. Državno Prvenstvo u Latino-američkim plesovima 2003 godine jedno je od najboljih,ako ne i najbolje,koje je ikad u BiH organizirano. U fantastičnoj atomsferi , koja je više ličila na neku fudbalsku nego li na plesnu, u prepunoj dvorani Skenderija parovi iz Plesnog Kluba Astorija osvojili su 4 od 5 prvih mjesta što je već tada bio najveći uspjeh koji je jedan plesni klub u BiH ikada napravio na jednom Državnom Prvenstvu. No, na tome se PK Astorija nije zaustavio već je sljedeće 2004 godine postavio standarde koje će teško ikada više ponoviti bilo koji Plesni Klub u BiH , kada su LA plesovi u pitanju. Na tom DP-u su naši parovi osvojili svih 5 titula državnih prvaka te na taj način ostvarili najveći uspjeh koji je ikada i jedan Plesni Klub u Bosni i Hercegovini ostvario. I poslije toga su naši sportski parovi nastavili sa sjajnim rezultatima koje potvrđuju na svim takmičenjima na kojim učestvuju. Plesni Klub Astorija se orjenitirao na rad sa mladima koji čine udranu snagu našeg Kluba.

Trenutno Plesni Klub Astorija broji čak 80 stalnih članova koji treniraju u našim sekcijama Latino-američkih i Standardnih plesova kao i u Latino formacijama.

Sekcije Plesnog Kluba Astorija trenutno se nalaze na 2 lokacije u Sarajevu. Prva lokacija je Olimpijsko naselje na Mojmilu u Vrtiću Dječiji Grad na Adresi: Trg Barcelone bb, na kojoj Astorija djeluje već 10 godina.
Druga Lokacija je u Prostorijama Katoličkog Školskog Centra na Adresi Mehmed Paše Sokolovića 11 na Mejtašu u Centru Grada.

Od ove godine Plesni Klub Astorija ima svoje sekciie u Gornjem Vakufu u Osnovnoj Školi Gornji Vakuf. Sa Sportskim Sekcijama u Klubu trenutno rade 4 trenera: Mirza Geljo, Adis Bijedić,Zlatan Bilanović i Belma Bajrović. Puni entuzijazma, ova grupa plesnih stručnjaka namjerava ostaviti Plesni Klub Astorija tamo gdje je sad i gdje mu je mjesto: Među najboljim plesnim klubovima u Bosni i Hercegovini.

Foto galerija je trenutno prazna.